Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Sos waniliowy do truskawek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 118015" data-attributes="member: 422"><p>Zbliża się sezon truskawkowy wielkimi krokami, wygrzebałam więc przepis na ten pyszny sosik:</p><p>1/2 litra mleka</p><p>paczka cukru wanilinowego</p><p>2 łyżki cukru</p><p>5 łyżeczek budyniu waniliowego (proszku)</p><p>2 jajka</p><p>1 łyżka cukru pudru</p><p>- mleko zagotować z cukrem wanilinowym, cukrem i szczyptą soli,</p><p>- proszek budyniowy rozetrzeć z 2 żółtkami i 2 łyżkami zimnej wody,</p><p>- mieszając wlać żółtka do wrzącego mleka,</p><p>- gdy sos się zagotuje, zdjąć garnek z ognia,</p><p>- białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru,</p><p>- połączyć z ciepłym sosem,</p><p>- naczynie z sosem ochłodzić w zimnej wodzie, mieszając czasem, żeby nie zrobił się kożuch.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 118015, member: 422"] Zbliża się sezon truskawkowy wielkimi krokami, wygrzebałam więc przepis na ten pyszny sosik: 1/2 litra mleka paczka cukru wanilinowego 2 łyżki cukru 5 łyżeczek budyniu waniliowego (proszku) 2 jajka 1 łyżka cukru pudru - mleko zagotować z cukrem wanilinowym, cukrem i szczyptą soli, - proszek budyniowy rozetrzeć z 2 żółtkami i 2 łyżkami zimnej wody, - mieszając wlać żółtka do wrzącego mleka, - gdy sos się zagotuje, zdjąć garnek z ognia, - białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, - połączyć z ciepłym sosem, - naczynie z sosem ochłodzić w zimnej wodzie, mieszając czasem, żeby nie zrobił się kożuch. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Sos waniliowy do truskawek
Top
Bottom