Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos z białej kiełbasy do grzanek. Sawmill Gravy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1500667" data-attributes="member: 2721"><p><em><a href="http://www.grouprecipes.com/5188/saw-mill-gravy.html" target="_blank">Sawmill Gravy</a> to dosłownie &quot;Sos z tartaku&quot;. Danie wzięło swą nazwę od tartaków założonych na południu Stanów Zjednoczonych na początku XX wieku, kiedy prowadzono tam intensywny wyręb lasów. Potrawa, która w niedrogi sposób pozwalała wyżywić całą grupę głodnych drwali szybko zyskała popularność. I nic dziwnego. Poniższa propozycja jest do tego bardzo smaczna, szybka i prosta do przygotowania. Świetnie smakuje np. z prosta sałatką z pomidora. Danie jest bowiem na tyle sycące, że nie wymaga innych dodatków. Przepis wg bloga <a href="http://alwaysinthekitchen.blogspot.com/2012/07/breakfast-at-home-biscuits-gravy.html" target="_blank">Always in the Kitchen.</a></em></p><p><em></em></p><p><em>[ATTACH=full]87328[/ATTACH]</em></p><p><em></em></p><p><em></em>1 biała kiełbasa</p><p>2/3 szklanki mleka</p><p>1 łyżka mąki pszennej</p><p>1 łyżka masła</p><p></p><p>sół i swieżo mielony czarny pieprz do smaku</p><p></p><p>Z kiełbasy zdejmujemy osłonkę. Kiełbasę siekamy na drobne kawałki i podsmażamy na maśle, mieszając. Obsypujemy kiełbasę mąką i mieszamy, aż z mąki i masła zrobi się złota zasmażka. Wlewamy stopniowo mleko, mieszając. Gotujemy całość razem ok. 2 minut, aż sos zgestnieje. Na koniec doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.</p><p></p><p>Podajemy na tostach lub na zrumienionych z jednej strony bułeczkach.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1500667, member: 2721"] [I][URL="http://www.grouprecipes.com/5188/saw-mill-gravy.html"]Sawmill Gravy[/URL] to dosłownie "Sos z tartaku". Danie wzięło swą nazwę od tartaków założonych na południu Stanów Zjednoczonych na początku XX wieku, kiedy prowadzono tam intensywny wyręb lasów. Potrawa, która w niedrogi sposób pozwalała wyżywić całą grupę głodnych drwali szybko zyskała popularność. I nic dziwnego. Poniższa propozycja jest do tego bardzo smaczna, szybka i prosta do przygotowania. Świetnie smakuje np. z prosta sałatką z pomidora. Danie jest bowiem na tyle sycące, że nie wymaga innych dodatków. Przepis wg bloga [URL="http://alwaysinthekitchen.blogspot.com/2012/07/breakfast-at-home-biscuits-gravy.html"]Always in the Kitchen.[/URL] [ATTACH=full]87328[/ATTACH] [/I]1 biała kiełbasa 2/3 szklanki mleka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka masła sół i swieżo mielony czarny pieprz do smaku Z kiełbasy zdejmujemy osłonkę. Kiełbasę siekamy na drobne kawałki i podsmażamy na maśle, mieszając. Obsypujemy kiełbasę mąką i mieszamy, aż z mąki i masła zrobi się złota zasmażka. Wlewamy stopniowo mleko, mieszając. Gotujemy całość razem ok. 2 minut, aż sos zgestnieje. Na koniec doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podajemy na tostach lub na zrumienionych z jednej strony bułeczkach. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos z białej kiełbasy do grzanek. Sawmill Gravy
Top
Bottom