Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos z czerwonym winem -na zimno*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Alll" data-source="post: 898208" data-attributes="member: 11519"><p>Sos z czerwonym winem </p><p>do mięs w galarecie i wędlin</p><p></p><p>Składniki :</p><p>&frac34; słoika konfitury z czarnej porzeczki (150 ml)-- owoce podusić widelcem</p><p>1 mały słoik marynowanych Pieczarek } drobno pokroić odcisnąć</p><p>6 ogórków konserwowych bez skórki } drobno posiekać odcisnąć</p><p>1 słoik majonezu Winiary 420 ml</p><p>1 kwaśna śmietana</p><p>80 ml czerwonego wytrawnego wina</p><p>1 łyżka soku z cytryny</p><p>Sól </p><p></p><p>Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą do smaku ewentualnie cytryną. To spora proporcja bo na 1 ltr sosu.. Robię go od dawna dla siebie i rodzinki stąd taka proporcja.</p><p>Rewelacyjnie smakuje do galantyny z kurczaka, szparag w szynce, schabu w galarecie i innych zimnych przekąsek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Alll, post: 898208, member: 11519"] Sos z czerwonym winem do mięs w galarecie i wędlin Składniki : ¾ słoika konfitury z czarnej porzeczki (150 ml)-- owoce podusić widelcem 1 mały słoik marynowanych Pieczarek } drobno pokroić odcisnąć 6 ogórków konserwowych bez skórki } drobno posiekać odcisnąć 1 słoik majonezu Winiary 420 ml 1 kwaśna śmietana 80 ml czerwonego wytrawnego wina 1 łyżka soku z cytryny Sól Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą do smaku ewentualnie cytryną. To spora proporcja bo na 1 ltr sosu.. Robię go od dawna dla siebie i rodzinki stąd taka proporcja. Rewelacyjnie smakuje do galantyny z kurczaka, szparag w szynce, schabu w galarecie i innych zimnych przekąsek. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos z czerwonym winem -na zimno*
Top
Bottom