Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos z pieczarkami i boczkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1402425" data-attributes="member: 2721"><p>[ATTACH=full]80669[/ATTACH]</p><p></p><p><span style="font-size: 26px">25 dag makaronu typu penne (lub ew. spaghetti)</span></p><p><span style="font-size: 26px">20 dag boczku (wędzony lub wędzony parzony)</span></p><p><span style="font-size: 26px">20 dag pieczarek</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 cebula</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 puszka pomidorów bez skórki</span></p><p><span style="font-size: 26px">papryczka chili - lub chili w proszku - ilość do smaku, zależnie, jak ostre danie chce się uzyskać</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 łyżeczka tymianku</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 łyżeczka bazylii</span></p><p><span style="font-size: 26px">sól i czarny swieżo mielony pieprz - do smaku</span></p><p><span style="font-size: 26px">parmezan do posypania</span></p><p><span style="font-size: 26px">olej do smażenia</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.</span></p><p></p><p>W dużej, głębokiej patelni zrumienić pokrojony w kostkę boczek. Zdjać z patelni, dodać pokrojone w plastry pieczarki wraz z obraną, posiekaną grubo cebulą. Smażyć, aż cebula się zeszkli a pieczarki podsmażą. Ponownie dodać boczek oraz pomidory z puszki wraz z sosem. Doprawić tymiankiem, bazylią, solą, pieprzem oraz chili. Chwilę razem gotować, następnie do dosu dodać ugotowany w międzyczasie, odcedzony makaron. Wymieszać.</p><p>Pozdawać posypane parmezanem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1402425, member: 2721"] [ATTACH=full]80669[/ATTACH] [SIZE=10]25 dag makaronu typu penne (lub ew. spaghetti)[/SIZE] [SIZE=10]20 dag boczku (wędzony lub wędzony parzony)[/SIZE] [SIZE=10]20 dag pieczarek[/SIZE] [SIZE=10]1 cebula[/SIZE] [SIZE=10]1 puszka pomidorów bez skórki[/SIZE] [SIZE=10]papryczka chili - lub chili w proszku - ilość do smaku, zależnie, jak ostre danie chce się uzyskać[/SIZE] [SIZE=10]1 łyżeczka tymianku[/SIZE] [SIZE=10]1 łyżeczka bazylii[/SIZE] [SIZE=10]sól i czarny swieżo mielony pieprz - do smaku[/SIZE] [SIZE=10]parmezan do posypania[/SIZE] [SIZE=10]olej do smażenia[/SIZE] [SIZE=10]Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.[/SIZE] W dużej, głębokiej patelni zrumienić pokrojony w kostkę boczek. Zdjać z patelni, dodać pokrojone w plastry pieczarki wraz z obraną, posiekaną grubo cebulą. Smażyć, aż cebula się zeszkli a pieczarki podsmażą. Ponownie dodać boczek oraz pomidory z puszki wraz z sosem. Doprawić tymiankiem, bazylią, solą, pieprzem oraz chili. Chwilę razem gotować, następnie do dosu dodać ugotowany w międzyczasie, odcedzony makaron. Wymieszać. Pozdawać posypane parmezanem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos z pieczarkami i boczkiem
Top
Bottom