Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Sos z pieczonych warzyw
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1753021" data-attributes="member: 1024"><p>[ATTACH]115025[/ATTACH]</p><p>Upiekłam dwie blachy połówek papryk, dwie blachy wypestkowanej, pokrojonej w kostkę młodej cukinii (przyprawionej ziołami toskańskimi z Kotanyi, pieprzem cytrynowym i olejem) i udusiłam do miękkości na oleju 10 średnich cebul pokrojonych w krążki.</p><p>Do cebuli dodałam sok spod pieczonych papryk, dwie czubate łyżki pasty paprykowej z tubki, dwie łyżki koncentratu pomidorowego z tubki, dwie łyżki octu balsamicznego, dwie puszki siekanych pomidorów i dwa słoiki sosu pomidorowego z bakłażanem, chwilę razem dusiłam i wymieszałam w dużym garnku z pokrojoną w kostkę, pozbawioną skórki papryką i upieczoną cukinią, doprawiłam solą, świeżym tymiankiem, świeżą bazylią i pul biberem, zapakowałam do słoików i pasteryzowalam kwadrans.</p><p>Sos pomidorowy miałam taki, ale może być zwykła passata:</p><p>[ATTACH]115026[/ATTACH]</p><p>Wyszło mi ok. 16 półlitrowych słoików.</p><p>Zastosowanie - sosy do makaronu mięsne i wegetariańskie, zupy, gulasze, a nawet szakszuka:</p><p>[ATTACH]115027[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1753021, member: 1024"] [ATTACH alt="IMG_20250817_162449.jpg"]115025[/ATTACH] Upiekłam dwie blachy połówek papryk, dwie blachy wypestkowanej, pokrojonej w kostkę młodej cukinii (przyprawionej ziołami toskańskimi z Kotanyi, pieprzem cytrynowym i olejem) i udusiłam do miękkości na oleju 10 średnich cebul pokrojonych w krążki. Do cebuli dodałam sok spod pieczonych papryk, dwie czubate łyżki pasty paprykowej z tubki, dwie łyżki koncentratu pomidorowego z tubki, dwie łyżki octu balsamicznego, dwie puszki siekanych pomidorów i dwa słoiki sosu pomidorowego z bakłażanem, chwilę razem dusiłam i wymieszałam w dużym garnku z pokrojoną w kostkę, pozbawioną skórki papryką i upieczoną cukinią, doprawiłam solą, świeżym tymiankiem, świeżą bazylią i pul biberem, zapakowałam do słoików i pasteryzowalam kwadrans. Sos pomidorowy miałam taki, ale może być zwykła passata: [ATTACH alt="IMG_20250817_162607.jpg"]115026[/ATTACH] Wyszło mi ok. 16 półlitrowych słoików. Zastosowanie - sosy do makaronu mięsne i wegetariańskie, zupy, gulasze, a nawet szakszuka: [ATTACH alt="IMG_20250817_164548.jpg"]115027[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Sos z pieczonych warzyw
Top
Bottom