Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Sos z pieczonych warzyw
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1753580" data-attributes="member: 1024"><p>Dziś zrobiłam w innej wersji:</p><p>2 blachy pieczonych połówek papryk, obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę,</p><p>1 blacha pokrojonej pieczonej cukinii,</p><p>2 duże bakłażany upieczone w air fryerze, obrane ze skórki i posiekane,</p><p>6 dużych cebul, dwa pory (białe części) i</p><p>6 średnich marchewek, pokrojonych w kostkę, uduszonych razem na oleju,</p><p>pudełko małych pieczarek, pokrojonych na pół i usmażonych,</p><p>słoik sosu pomidorowego z bakłażanem,</p><p>słoik passaty pomidorowej</p><p>puszka pulpy pomidorowej Mutti,</p><p> sok spod pieczonych papryk. </p><p>Przyprawy - sól, pieprz, pul biber, ocet balsamiczny, zioła dalmatyńskie, oregano, tymianek, czosnek, zioła toskańskie.</p><p>Większość zapakowałam do słoików i zapasteryzowałam, a jedną porcję zjedliśmy na obiad z makaronem tagliatelle.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1753580, member: 1024"] Dziś zrobiłam w innej wersji: 2 blachy pieczonych połówek papryk, obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę, 1 blacha pokrojonej pieczonej cukinii, 2 duże bakłażany upieczone w air fryerze, obrane ze skórki i posiekane, 6 dużych cebul, dwa pory (białe części) i 6 średnich marchewek, pokrojonych w kostkę, uduszonych razem na oleju, pudełko małych pieczarek, pokrojonych na pół i usmażonych, słoik sosu pomidorowego z bakłażanem, słoik passaty pomidorowej puszka pulpy pomidorowej Mutti, sok spod pieczonych papryk. Przyprawy - sól, pieprz, pul biber, ocet balsamiczny, zioła dalmatyńskie, oregano, tymianek, czosnek, zioła toskańskie. Większość zapakowałam do słoików i zapasteryzowałam, a jedną porcję zjedliśmy na obiad z makaronem tagliatelle. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Sos z pieczonych warzyw
Top
Bottom