Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Sos z pomidorow "pelati"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 435150" data-attributes="member: 52"><p>SOS Z POMIDOROW &quot;PELATI&quot;</p><p>salsa al filetto di pomodoro</p><p></p><p>Smakuje tak, jak ten ze swiezych pomidorow.</p><p></p><p>1 duza puszka pomidorow w sosie wlasnym / tzw. &#8220;pelati&#8221; /</p><p>2 lyzki oliwy extravergine</p><p>2 zabki czosnku</p><p>peperoncino / jesli ktos lubi /</p><p>oregano</p><p>listki bazylii</p><p>sol</p><p>pieprz</p><p>szczypta cukru</p><p>- pomidory rozgniesc reka, usunac twarda czesc / jasniejszy i twardszy koniec, ale zalezy od gatunku /</p><p>- zachowac troche tzw. sosu wlasnego</p><p>- na gleboka patelnie wlac oliwe, dodac zabki czosnku przekrojone na pol i peperoncino, podsmazyc lekko, wyjac peperoncino, dodac pomidory wycisniete z nadmiaru sosu</p><p>- dusic na srednim ogniu przez okolo 5-6 minut, dodajac troche soli, pieprzu swiezo zmielonego, cukru i oregano / nie za duzo! /</p><p>- dodac troche sosu wlasnego i porwane reka listki bazylii</p><p>- dusic jeszcze troche na malym ogniu az do uzykania wlasciwej konsystencji / pomidory nie rozpadna sie calkowicie: zostanie cos w rodzaju filecikow i stad nazwa tego sosu /.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 435150, member: 52"] SOS Z POMIDOROW "PELATI" salsa al filetto di pomodoro Smakuje tak, jak ten ze swiezych pomidorow. 1 duza puszka pomidorow w sosie wlasnym / tzw. “pelati” / 2 lyzki oliwy extravergine 2 zabki czosnku peperoncino / jesli ktos lubi / oregano listki bazylii sol pieprz szczypta cukru - pomidory rozgniesc reka, usunac twarda czesc / jasniejszy i twardszy koniec, ale zalezy od gatunku / - zachowac troche tzw. sosu wlasnego - na gleboka patelnie wlac oliwe, dodac zabki czosnku przekrojone na pol i peperoncino, podsmazyc lekko, wyjac peperoncino, dodac pomidory wycisniete z nadmiaru sosu - dusic na srednim ogniu przez okolo 5-6 minut, dodajac troche soli, pieprzu swiezo zmielonego, cukru i oregano / nie za duzo! / - dodac troche sosu wlasnego i porwane reka listki bazylii - dusic jeszcze troche na malym ogniu az do uzykania wlasciwej konsystencji / pomidory nie rozpadna sie calkowicie: zostanie cos w rodzaju filecikow i stad nazwa tego sosu /. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Sos z pomidorow "pelati"
Top
Bottom