Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Sos zurawinowy Nigelli L.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1618747" data-attributes="member: 1142"><p>dla Ivy wpisuje. Z indykiem (na cieplo czy zimno) smakuje po prostu wybornie.</p><p></p><p>biore:</p><p></p><p><strong>350g swiezych zurawin, </strong></p><p><strong>ok 150g cukru, ilosc zalezna od rodzaju zurawin</strong></p><p><strong>5 lyzek alkoholu dobrego (uzywam rumu, brandy, Port, gin co mi w rece wpadnie)</strong></p><p><strong>75ml soku z pomaranczy</strong></p><p></p><p>Wszystko wkladam do garnka, mieszam, doprowadzam do wrzenia i gotuje 15-20 min, az zurawiny rozgotuja sie i powstanie gesty sos (jak dzem). Przekladam do sloika, trzymam w lodowce.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1618747, member: 1142"] dla Ivy wpisuje. Z indykiem (na cieplo czy zimno) smakuje po prostu wybornie. biore: [B]350g swiezych zurawin, ok 150g cukru, ilosc zalezna od rodzaju zurawin 5 lyzek alkoholu dobrego (uzywam rumu, brandy, Port, gin co mi w rece wpadnie) 75ml soku z pomaranczy[/B] Wszystko wkladam do garnka, mieszam, doprowadzam do wrzenia i gotuje 15-20 min, az zurawiny rozgotuja sie i powstanie gesty sos (jak dzem). Przekladam do sloika, trzymam w lodowce. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Sos zurawinowy Nigelli L.
Top
Bottom