Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Sosy czekoladowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Sinistra" data-source="post: 430262" data-attributes="member: 344"><p>z Chocolate & baking </p><p></p><p>1. Chocolate Custard</p><p>100 g ciemnej czekolady </p><p>2 żółtka</p><p>1 tbs cukru</p><p>1 tbs mąki kukurydzianej</p><p>300 ml mleka</p><p>Czekoladę posiekać. Ubić żółtka z cukrem i mąką. Mleko zagotować, wlać powoli, ciągle mieszając do masy jajecznej. Podgrzewać masę, mieszając, do zgęstnienia. Zdjąć z ognia, dodać czekoladę. Mieszać do jej rozpuszczenia.</p><p></p><p></p><p>2. Chocolate fudge sauce</p><p>100 g czekolady</p><p>125 ml słodzonego mleka skondensowanego</p><p>4 tbs kremówki</p><p>Czekoladę posiekać. Podgrzewać z mlekiem, aż czekolada się rozpuści. Zdjąć z ognia i wmieszać kremówkę.</p><p></p><p></p><p>3. Chocolate mascarpone sauce</p><p>175 g ciemnej czekolady</p><p>250 g mascarpone</p><p>2 tbs likieru pomarańczowego</p><p>Czekoladę rozpuścić. Ubić ser z likierem, wmieszać czekoladę.</p><p></p><p>4. Fudge sauce</p><p>40 g masła</p><p>40 g muscovado</p><p>4 tbs złotego syropu</p><p>2 tbs mleka</p><p>1 tbs kakao</p><p>40 g czekolady</p><p>Podgrzać razem do połączenia: masło, cukier, syrop, mleko i kakao. Czekoladę posiekać i dodać do masy. Mieszać do rozpuszczenia.</p><p></p><p>5. Chocolate sauce</p><p>175 ciemnej czekolady</p><p>50 g cukru</p><p>3 tbs złotego syropu</p><p>100 ml wody</p><p>25 g masła</p><p>Czekoladę posiekać. Podgrzewać razem cukier, syrop i wodę, aż cukier się rozpuści. Zagotować. Zdjąć z ognia, dodać czekoladę i masło, mieszać do rozpuszczenia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sinistra, post: 430262, member: 344"] z Chocolate & baking 1. Chocolate Custard 100 g ciemnej czekolady 2 żółtka 1 tbs cukru 1 tbs mąki kukurydzianej 300 ml mleka Czekoladę posiekać. Ubić żółtka z cukrem i mąką. Mleko zagotować, wlać powoli, ciągle mieszając do masy jajecznej. Podgrzewać masę, mieszając, do zgęstnienia. Zdjąć z ognia, dodać czekoladę. Mieszać do jej rozpuszczenia. 2. Chocolate fudge sauce 100 g czekolady 125 ml słodzonego mleka skondensowanego 4 tbs kremówki Czekoladę posiekać. Podgrzewać z mlekiem, aż czekolada się rozpuści. Zdjąć z ognia i wmieszać kremówkę. 3. Chocolate mascarpone sauce 175 g ciemnej czekolady 250 g mascarpone 2 tbs likieru pomarańczowego Czekoladę rozpuścić. Ubić ser z likierem, wmieszać czekoladę. 4. Fudge sauce 40 g masła 40 g muscovado 4 tbs złotego syropu 2 tbs mleka 1 tbs kakao 40 g czekolady Podgrzać razem do połączenia: masło, cukier, syrop, mleko i kakao. Czekoladę posiekać i dodać do masy. Mieszać do rozpuszczenia. 5. Chocolate sauce 175 ciemnej czekolady 50 g cukru 3 tbs złotego syropu 100 ml wody 25 g masła Czekoladę posiekać. Podgrzewać razem cukier, syrop i wodę, aż cukier się rozpuści. Zagotować. Zdjąć z ognia, dodać czekoladę i masło, mieszać do rozpuszczenia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Sosy czekoladowe
Top
Bottom