Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sosy do salatek cobb
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1625636" data-attributes="member: 2354"><p>Odmiany sosow do salatek cobb:</p><p></p><p>sos vinegrette wg. Iny Garten (bosonoga contessa) na 6-8 porcji salaty:</p><p>1 lyzeczka musztardy Dijon</p><p>1 lyzeczka posiekanego czosnku</p><p>3 lyzki szmpanskiego octu winnego</p><p>sol koszerna i s.m.pieprz do smaku</p><p>pol szkl. dobrej oliwy</p><p>---------------------------------------------</p><p>wg. Marty Stuart versja podstawowa:</p><p>1/4 szkl. bialego winnego octu</p><p>1 lyzka musztardy Dijon</p><p>1/4 lyzeczki soli</p><p>1/2 lyzeczki pieprzu</p><p>szczypta cukru</p><p>3/4 szkl. extra virgin oliwy</p><p></p><p>odmiany: dodac lyzeczke posiekanego czosnku</p><p>zamiast winnego octu uzyc ocet balsamiczny</p><p>zamiast winnego octu uzyc sok z cytryny i dodac 1/4 szklanki tartego parmezanu</p><p>dodac 3 posiekane zielone cebulki</p><p>dodac 2 lyzki posiekanych ziol: tymianek, pietruszka, estragon</p><p>dodac pol szklanki rozdrobnionego blekitnego sera, np. Roquefort</p><p>----------------------------------------------</p><p>Wg. Giady De Laurentiis odmiana wloska:</p><p>polszklanki czerwonego octu winnego</p><p>3 lyzki soku z cytryny</p><p>2 lyzki miodu</p><p>2 luzeczki soli</p><p>s.m.pieprz</p><p>szklanka oliwy</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1625636, member: 2354"] Odmiany sosow do salatek cobb: sos vinegrette wg. Iny Garten (bosonoga contessa) na 6-8 porcji salaty: 1 lyzeczka musztardy Dijon 1 lyzeczka posiekanego czosnku 3 lyzki szmpanskiego octu winnego sol koszerna i s.m.pieprz do smaku pol szkl. dobrej oliwy --------------------------------------------- wg. Marty Stuart versja podstawowa: 1/4 szkl. bialego winnego octu 1 lyzka musztardy Dijon 1/4 lyzeczki soli 1/2 lyzeczki pieprzu szczypta cukru 3/4 szkl. extra virgin oliwy odmiany: dodac lyzeczke posiekanego czosnku zamiast winnego octu uzyc ocet balsamiczny zamiast winnego octu uzyc sok z cytryny i dodac 1/4 szklanki tartego parmezanu dodac 3 posiekane zielone cebulki dodac 2 lyzki posiekanych ziol: tymianek, pietruszka, estragon dodac pol szklanki rozdrobnionego blekitnego sera, np. Roquefort ---------------------------------------------- Wg. Giady De Laurentiis odmiana wloska: polszklanki czerwonego octu winnego 3 lyzki soku z cytryny 2 lyzki miodu 2 luzeczki soli s.m.pieprz szklanka oliwy [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sosy do salatek cobb
Top
Bottom