Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sosy świąteczne*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 913476" data-attributes="member: 10341"><p>Ponieważ przetestowałam cztery następne sosy, zamieszczam je tutaj, w zimnych sosach świątecznych. Przepisy pochodzą z Mojego Gotowania i są obliczone na 4 - 6 porcji.</p><p><strong>Żurawinowy</strong></p><p><strong></strong>5 łyżek żurawiny do mięs lub dżemu żurawinowego</p><p>3 łyżki chrzanu (brałam osączony ze słoika)</p><p>2 łyżki majonezu</p><p>2 łyżki jogurtu</p><p></p><p>Żurawiny wymieszać z chrzanem, dodać majonez i jogurt. Dokładnie wymieszać. </p><p></p><p><strong>Austriacki</strong></p><p><strong></strong>10 dkg pieczarek </p><p>1,5 łyżki masła</p><p>1/2 szklanki śmietany (brałam 22%)</p><p>1/2 szklanki majonezu</p><p>2 łyżki kaparów</p><p>łyżka posiekanej natki</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Pieczarki opłukać, osuszyć, posiekać i usmażyć na maśle. Po wystudzeniu wymieszać ze śmietaną, majonezem, kaparami i natką. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.</p><p></p><p><strong>Musztardowy</strong></p><p><strong></strong>opakowanie gęstej śmietany </p><p>4 łyżki musztardy dijońskiej (akurat miałam, ale może być inna ostra)</p><p>łyżka soku z cytryny</p><p>łyżeczka miodu (miałam gryczany, ale może być inny)</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, doprawiając solą i pieprzem.</p><p></p><p><strong>Wiedeński</strong></p><p><strong></strong>szklanka majonezu</p><p>1/2 szklanki chrzanu (brałam ostry dokładnie osączony, ze słoika)</p><p>3 - 4 łyżki keczupu</p><p>łyżka rodzynek</p><p>łyżeczka soku z cytryny</p><p>szczypta cukru</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, doprawiając solą i pieprzem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 913476, member: 10341"] Ponieważ przetestowałam cztery następne sosy, zamieszczam je tutaj, w zimnych sosach świątecznych. Przepisy pochodzą z Mojego Gotowania i są obliczone na 4 - 6 porcji. [B]Żurawinowy [/B]5 łyżek żurawiny do mięs lub dżemu żurawinowego 3 łyżki chrzanu (brałam osączony ze słoika) 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu Żurawiny wymieszać z chrzanem, dodać majonez i jogurt. Dokładnie wymieszać. [B]Austriacki [/B]10 dkg pieczarek 1,5 łyżki masła 1/2 szklanki śmietany (brałam 22%) 1/2 szklanki majonezu 2 łyżki kaparów łyżka posiekanej natki sól, pieprz Pieczarki opłukać, osuszyć, posiekać i usmażyć na maśle. Po wystudzeniu wymieszać ze śmietaną, majonezem, kaparami i natką. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. [B]Musztardowy [/B]opakowanie gęstej śmietany 4 łyżki musztardy dijońskiej (akurat miałam, ale może być inna ostra) łyżka soku z cytryny łyżeczka miodu (miałam gryczany, ale może być inny) sól, pieprz Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, doprawiając solą i pieprzem. [B]Wiedeński [/B]szklanka majonezu 1/2 szklanki chrzanu (brałam ostry dokładnie osączony, ze słoika) 3 - 4 łyżki keczupu łyżka rodzynek łyżeczka soku z cytryny szczypta cukru sól, pieprz Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, doprawiając solą i pieprzem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sosy świąteczne*
Top
Bottom