Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sosy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Dynka" data-source="post: 107212" data-attributes="member: 66"><p>Podzialu sosow mozemy dokonac na kilka sposobow np ze wzgledu na </p><p></p><p><span style="color: darkred">rodzaj glowego skladnika na</span></p><p>- sosy owocowe</p><p>- sosy warzywne</p><p>- sosy miesne</p><p>- sosy rybne</p><p>- mleczne</p><p></p><p><span style="color: darkred">ze wzgledu na temperature podania </span></p><p>- sosy zimne </p><p>zaliczamy do nich , majonezowe, dipy, winegrety, kremy, polewy owocowe.</p><p>- sosy gorace</p><p></p><p><span style="color: darkred">ze wzgledu na kolor</span></p><p>- jasne</p><p>- ciemne</p><p></p><p>jest jeszcze podzial na rodzaje</p><p></p><p>- <span style="color: blue">emulsyjne</span></p><p> I tu emulsyjne goracektore zaciagamy zoltkami, podstawowe to slone holenderski i bearnenski, i slodki szodonowy. oraz zimne majonezowe, jogurtowe oraz slodkie zimne szodonowe. tu zaliczamy tez krem angielski o ile podawany jest na zimno.</p><p></p><p>- <span style="color: blue">sosy zageszczane maka</span> I tu mamy kilka metod oproszanie, podprawianie zawiesinami, zasmazki( I, II, III stopien czyli kolor zasmazki), podprawy ucierane i taki jest podzial sosow. najpopularniejszy z nich to niezatapiony beszamel.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dynka, post: 107212, member: 66"] Podzialu sosow mozemy dokonac na kilka sposobow np ze wzgledu na [COLOR=darkred]rodzaj glowego skladnika na[/COLOR] - sosy owocowe - sosy warzywne - sosy miesne - sosy rybne - mleczne [COLOR=darkred]ze wzgledu na temperature podania [/COLOR] - sosy zimne zaliczamy do nich , majonezowe, dipy, winegrety, kremy, polewy owocowe. - sosy gorace [COLOR=darkred]ze wzgledu na kolor[/COLOR] - jasne - ciemne jest jeszcze podzial na rodzaje - [COLOR=blue]emulsyjne[/COLOR] I tu emulsyjne goracektore zaciagamy zoltkami, podstawowe to slone holenderski i bearnenski, i slodki szodonowy. oraz zimne majonezowe, jogurtowe oraz slodkie zimne szodonowe. tu zaliczamy tez krem angielski o ile podawany jest na zimno. - [COLOR=blue]sosy zageszczane maka[/COLOR] I tu mamy kilka metod oproszanie, podprawianie zawiesinami, zasmazki( I, II, III stopien czyli kolor zasmazki), podprawy ucierane i taki jest podzial sosow. najpopularniejszy z nich to niezatapiony beszamel. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sosy
Top
Bottom