Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Southern Fried Chicken
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1619526" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Southern Fried Chicken </strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]95901[/ATTACH]</p><p></p><p>12 Udek kurzaka</p><p>500 ml maślanki</p><p>Po 1 łyżce sosu z chili, soli i pieprzu</p><p>1l oleju</p><p>Pozatem:</p><p>100 g mąki pszennej</p><p>50 g mąki ziemniaczanej</p><p>Płaska łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>Po łyżeczce soli, pieprzu kajeńskiego, papryki w proszku, czarnego pieprzu i rozmiażdżonych 3 ząbków czosnku.</p><p></p><p>1.Maślankę mieszamy i sosem z chili, solą i pieprzem. Marynujemy w niej przez 4 godziny udka.</p><p>2.Mąki mieszamy z wszystkimi przyprawami proszkiem do pieczenia i czosnkiem.</p><p>3.W garnku rozgrzewamy olej do 180 stopni. Kurczaka mocno otrząsamy z maślanki i obtaczamy w mące. Odstawiamy na 30 minut. Ponownie obtaczamy w mące i frytujemy przez ok 25 minut. ( po 15 minutach zmniejszamy temperaturę oleju do 160 stopni.</p><p>Ps1. Przepis jest na 4 osoby</p><p>Ps2. Udka frytujemy w dwóch porcjach. Jeżeli pierwsza porcja jest gotowa to przekładamy do piekarnika z 150 stopniami ciepła.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1619526, member: 140"] [SIZE=14][B]Southern Fried Chicken [/B][/SIZE] [ATTACH=full]95901[/ATTACH] 12 Udek kurzaka 500 ml maślanki Po 1 łyżce sosu z chili, soli i pieprzu 1l oleju Pozatem: 100 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej Płaska łyżeczka proszku do pieczenia Po łyżeczce soli, pieprzu kajeńskiego, papryki w proszku, czarnego pieprzu i rozmiażdżonych 3 ząbków czosnku. 1.Maślankę mieszamy i sosem z chili, solą i pieprzem. Marynujemy w niej przez 4 godziny udka. 2.Mąki mieszamy z wszystkimi przyprawami proszkiem do pieczenia i czosnkiem. 3.W garnku rozgrzewamy olej do 180 stopni. Kurczaka mocno otrząsamy z maślanki i obtaczamy w mące. Odstawiamy na 30 minut. Ponownie obtaczamy w mące i frytujemy przez ok 25 minut. ( po 15 minutach zmniejszamy temperaturę oleju do 160 stopni. Ps1. Przepis jest na 4 osoby Ps2. Udka frytujemy w dwóch porcjach. Jeżeli pierwsza porcja jest gotowa to przekładamy do piekarnika z 150 stopniami ciepła. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Southern Fried Chicken
Top
Bottom