Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Spaghetti all arrabbiata
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 17787" data-attributes="member: 49"><p><strong>Spaghetti all arrabbiata </strong> </p><p> </p><p>40 dag makaronu spaghetti, </p><p>1 kg dojrzałych pomidorów, </p><p>2 papryczki chili, </p><p>3-4 ząbki obranego z łupinek czosnku, </p><p>10 dag chudego wędzonego boczku, </p><p>1 łyżka koncenyratu pomidorowego, </p><p>4 łyżki oliwy z oliwek, </p><p>5 dag startego parmezanu, </p><p>2 łyżki posiekanej świeżej bazylii, </p><p>sól, pieprz, </p><p>cukier i pieprz cayenne do smaku. </p><p></p><p>Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Pomidory sparzyć i obrać ze skórek. Miąższ pokroić w kostkę. Czosnek przepuścić przez praskę. Boczek pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę. Wysmażyć na niej boczek, dodać koncentrat pomidorowy, pozbawione gniazd nasiennych i drobno posiekane papryczki chili i czosnek. Dusić na wolnym ogniu przez ok. 10 min. Doprawić solą, pieprzem, pieprzem cayenne i cukrem do smaku. Sosem polać spaghetti. Wymieszać. posypać startym parmezanem i posiekaną bazylią. Podawać bardzo gorące.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 17787, member: 49"] [B]Spaghetti all arrabbiata [/B] 40 dag makaronu spaghetti, 1 kg dojrzałych pomidorów, 2 papryczki chili, 3-4 ząbki obranego z łupinek czosnku, 10 dag chudego wędzonego boczku, 1 łyżka koncenyratu pomidorowego, 4 łyżki oliwy z oliwek, 5 dag startego parmezanu, 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii, sól, pieprz, cukier i pieprz cayenne do smaku. Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Pomidory sparzyć i obrać ze skórek. Miąższ pokroić w kostkę. Czosnek przepuścić przez praskę. Boczek pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę. Wysmażyć na niej boczek, dodać koncentrat pomidorowy, pozbawione gniazd nasiennych i drobno posiekane papryczki chili i czosnek. Dusić na wolnym ogniu przez ok. 10 min. Doprawić solą, pieprzem, pieprzem cayenne i cukrem do smaku. Sosem polać spaghetti. Wymieszać. posypać startym parmezanem i posiekaną bazylią. Podawać bardzo gorące. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Spaghetti all arrabbiata
Top
Bottom