Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Spaghetti alla puttanesca
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marianna" data-source="post: 1283966" data-attributes="member: 5086"><p>Spaghetti alla puttanesca</p><p></p><p>400 g spaghetti, puszka pomidorów pokrojonych w kostkę (lub całych bez skórki, posiekanych), puszka anchois, mały pęczek zielonej pietruszki, garść czarnych oliwek bez pestek, dwa ząbki czosnku, świeża papryczka chilli, 2 łyżki kaparów (najlepsze solone, oczywiście przed gotowaniem kapary płuczemy), oliwa z oliwek </p><p></p><p>Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy posiekany czosnek i papryczkę (bez nasionek), podsmażamy lekko, dodajemy posiekane anchois, oliwki pokrojone w krążki, kapary i pomidory. Wszystko na małym ogniu. Podsmażamy dwie, trzy minuty. Potem dodajemy pomidory i dusimy jeszcze przez parę minut. Dodajemy też połowę posiekanego pęczka pietruszki. </p><p></p><p>W tym samym czasie zagotowujemy wodę i gotujemy spaghetti al dente. Odcedzony makaron wrzucamy na patelnię z sosem, mieszamy, całość posypujemy resztą posiekanej pietruszki</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marianna, post: 1283966, member: 5086"] Spaghetti alla puttanesca 400 g spaghetti, puszka pomidorów pokrojonych w kostkę (lub całych bez skórki, posiekanych), puszka anchois, mały pęczek zielonej pietruszki, garść czarnych oliwek bez pestek, dwa ząbki czosnku, świeża papryczka chilli, 2 łyżki kaparów (najlepsze solone, oczywiście przed gotowaniem kapary płuczemy), oliwa z oliwek Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy posiekany czosnek i papryczkę (bez nasionek), podsmażamy lekko, dodajemy posiekane anchois, oliwki pokrojone w krążki, kapary i pomidory. Wszystko na małym ogniu. Podsmażamy dwie, trzy minuty. Potem dodajemy pomidory i dusimy jeszcze przez parę minut. Dodajemy też połowę posiekanego pęczka pietruszki. W tym samym czasie zagotowujemy wodę i gotujemy spaghetti al dente. Odcedzony makaron wrzucamy na patelnię z sosem, mieszamy, całość posypujemy resztą posiekanej pietruszki [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Spaghetti alla puttanesca
Top
Bottom