Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Spaghetti con funghi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 870218" data-attributes="member: 2721"><p><strong>Spaghetti con funghi </strong>- <em>ponieważ miałam ogromną ochotę na pieczarki, połączoną z ochotą na lekkie i szybkie danie, zrobiłam tak: </em></p><p></p><p>[ATTACH=full]43171[/ATTACH]</p><p></p><p>na 2 osoby</p><p>makaron spaghetti</p><p>1/4 kg pieczarek</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>ocet balsamiczny</p><p>miód wielokwiatowy</p><p>sól, pieprz</p><p>parmezan lub ser żółty</p><p>olej</p><p></p><p>Makaron ugotować.</p><p></p><p>W tym czasie na dużej, głębokiej patelni usmażyć do zrumienienia pokrojone na 4 części pieczarki. Dodać przeciśnięty ząbek czosnku.</p><p></p><p>W miseczce wymieszać 2 łyżki octu balsamicznego z 1 łyżeczką miodu i przeciśniętym ząbkiem czosnku.</p><p></p><p>Na patelnię z usmażonymi pieczarkami dodać ugotowany makaron i wlać sos. Dodać sól i pieprz do smaku. Wymieszać dokładnie. Podawać posypane serem. Idealnie pasują listki świeżej bazylii.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 870218, member: 2721"] [B]Spaghetti con funghi [/B]- [I]ponieważ miałam ogromną ochotę na pieczarki, połączoną z ochotą na lekkie i szybkie danie, zrobiłam tak: [/I] [ATTACH=full]43171[/ATTACH] na 2 osoby makaron spaghetti 1/4 kg pieczarek 2 ząbki czosnku ocet balsamiczny miód wielokwiatowy sól, pieprz parmezan lub ser żółty olej Makaron ugotować. W tym czasie na dużej, głębokiej patelni usmażyć do zrumienienia pokrojone na 4 części pieczarki. Dodać przeciśnięty ząbek czosnku. W miseczce wymieszać 2 łyżki octu balsamicznego z 1 łyżeczką miodu i przeciśniętym ząbkiem czosnku. Na patelnię z usmażonymi pieczarkami dodać ugotowany makaron i wlać sos. Dodać sól i pieprz do smaku. Wymieszać dokładnie. Podawać posypane serem. Idealnie pasują listki świeżej bazylii. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Spaghetti con funghi
Top
Bottom