Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Spaghetti con salsa al filetto di pomodoro
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 8582" data-attributes="member: 52"><p><strong>Spaghetti con salsa al filetto di pomodoro </strong></p><p>/ zimowy - smakuje jak ze swiezych pomidorow /: </p><p>1 duza puszka pomidorow w sosie wlasnym / tzw. &#8220;pelati&#8221; /</p><p>2 lyzki oliwy z oliwek extravergine</p><p>2 zabki czosnku</p><p>peperoncino </p><p>oregano</p><p>listki bazylii</p><p>sol</p><p>pieprz</p><p>szczypta cukru</p><p>- pomidory rozgniesc reka, usunac twarda czesc / jasniejsza i twardsza koncowka, zalezy od gatunku /, zachowac troche tzw. sosu wlasnego</p><p>- do glebokiej patelni wlac oliwe, zabki czosnku przekrojone na pol i peperoncino, podsmazyc lekko, dodac pomidory wycisniete z nadmiaru sosu</p><p>- dusic na srednim ogniu przez okolo 5-6 minut, dodajac troche soli, pieprzu swiezo zmielonego, cukru i oregano / nie za duzo! /</p><p>- dodac troche sosu wlasnego i porwane reka listki bazylii</p><p>- dusic jeszcze troche na malym ogniu az do uzykania wlasciwej konsystencji / pomidory nie rozpadna sie calkowicie; zostanie cos w rodzaju filecikow i stad nazwa tego sosu /</p><p>- do sosu dodac ugotowane al dente spaghetti / wciaz na ogniu /, wymieszac posypac serem, wymieszac i podawac natychmiast</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 8582, member: 52"] [B]Spaghetti con salsa al filetto di pomodoro [/B] / zimowy - smakuje jak ze swiezych pomidorow /: 1 duza puszka pomidorow w sosie wlasnym / tzw. “pelati” / 2 lyzki oliwy z oliwek extravergine 2 zabki czosnku peperoncino oregano listki bazylii sol pieprz szczypta cukru - pomidory rozgniesc reka, usunac twarda czesc / jasniejsza i twardsza koncowka, zalezy od gatunku /, zachowac troche tzw. sosu wlasnego - do glebokiej patelni wlac oliwe, zabki czosnku przekrojone na pol i peperoncino, podsmazyc lekko, dodac pomidory wycisniete z nadmiaru sosu - dusic na srednim ogniu przez okolo 5-6 minut, dodajac troche soli, pieprzu swiezo zmielonego, cukru i oregano / nie za duzo! / - dodac troche sosu wlasnego i porwane reka listki bazylii - dusic jeszcze troche na malym ogniu az do uzykania wlasciwej konsystencji / pomidory nie rozpadna sie calkowicie; zostanie cos w rodzaju filecikow i stad nazwa tego sosu / - do sosu dodac ugotowane al dente spaghetti / wciaz na ogniu /, wymieszac posypac serem, wymieszac i podawac natychmiast [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Spaghetti con salsa al filetto di pomodoro
Top
Bottom