Spaghetti po neapolitańsku

Bahus

Member
Wrz 16, 2004
886
0
0
Spaghetti po neapolitańsku

40 dag makaronu spaghetti
4 średnie dojrzałe pomidory
100 ml oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu
3 łyżki startego parmezanu lub innego ostrego żółtego sera
sól i świeżo zmielony biały pieprz do smaku

Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Pomidory sparzyć obrać ze skórki. Miąższ pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pomidory, rozmaryn i czosnek. Dusić przez ok 5 min. Podprawić solą i pieprzem. Na powstały sos wrzucić makaron. Dokładnie wymieszać. Posypać startym serem. Podawać bardzo gorące.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy