Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Spaghetti siclliana
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 65287" data-attributes="member: 49"><p><strong>Spaghetti siciliana</strong></p><p></p><p>400 g pomidorów z puszki</p><p>(najlepiej podłużnych)</p><p>sól</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>5 listków bazylii</p><p>świeżo mielony pieprz</p><p>250 g spaghetti</p><p>3 łyżki oliwy z oliwek</p><p>50 g tartego parmezanu</p><p></p><p>Połowę pomidorów z puszki pokroić w drobną kostkę, resztę przetrzeć przez sito i lekko posolić. Dodać czosnek i połowę listków bazylii. Co jakiś czas mieszając gotować na niewielkim ogniu przez ok. 1/2 godz., aż woda z pomidorów częściowo odparuje, a sos uzyska odpowiednią konsystencję. Doprawić pieprzem. Dodać oliwę. Wymieszać.</p><p>W międzyczasie ugotować spaghetti "al dente" przelać je zimną wodą i odcedzić. Makaron wrzucić na sos, wymieszać, posypać startym parmezanem. Udekorować pozostałymi listkami bazylii.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 65287, member: 49"] [B]Spaghetti siciliana[/B] 400 g pomidorów z puszki (najlepiej podłużnych) sól 1 ząbek czosnku 5 listków bazylii świeżo mielony pieprz 250 g spaghetti 3 łyżki oliwy z oliwek 50 g tartego parmezanu Połowę pomidorów z puszki pokroić w drobną kostkę, resztę przetrzeć przez sito i lekko posolić. Dodać czosnek i połowę listków bazylii. Co jakiś czas mieszając gotować na niewielkim ogniu przez ok. 1/2 godz., aż woda z pomidorów częściowo odparuje, a sos uzyska odpowiednią konsystencję. Doprawić pieprzem. Dodać oliwę. Wymieszać. W międzyczasie ugotować spaghetti "al dente" przelać je zimną wodą i odcedzić. Makaron wrzucić na sos, wymieszać, posypać startym parmezanem. Udekorować pozostałymi listkami bazylii. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Spaghetti siclliana
Top
Bottom