- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Wegetariańska wersja spaghetti bolognese - i jaka pyszna
Na pewno będzie gościć u mnie regularnie. Przepis z mojego ulubionego czasopisma kulinarnego: Tina Koch&Back-Ideen, August 2009
makaron spaghetti
1 puszka pomidorów
1 średnia marchewka
1 mała cukinia ( lub pół dużej)
1 cebula
czosnek
bazylia
oregano
czarny pieprz
słodka papryka
ew. sól do smaku
ser
Makaron ugotować.
Na głębokiej patelni, w niewielkiej ilości oleju zeszklić posiekaną cebulę.
Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i pokrojoną w kostkę cukinię ( ze skórką). Smażyć, aż cukinia zmięknie.
Wlać na patelnię pomidory wraz z zalewą. Dodać 1 łyżeczkę słodkiej papryki, 1 łyżeczkę bazylii, 1/2 łyżeczki oregano, świeżo zmielony czarny pieprz i ewentualnie sól do smaku.
Smażyć, aż sos zgęstnieje.
Podawać z makaronem, posypane serem.


makaron spaghetti
1 puszka pomidorów
1 średnia marchewka
1 mała cukinia ( lub pół dużej)
1 cebula
czosnek
bazylia
oregano
czarny pieprz
słodka papryka
ew. sól do smaku
ser
Makaron ugotować.
Na głębokiej patelni, w niewielkiej ilości oleju zeszklić posiekaną cebulę.
Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i pokrojoną w kostkę cukinię ( ze skórką). Smażyć, aż cukinia zmięknie.
Wlać na patelnię pomidory wraz z zalewą. Dodać 1 łyżeczkę słodkiej papryki, 1 łyżeczkę bazylii, 1/2 łyżeczki oregano, świeżo zmielony czarny pieprz i ewentualnie sól do smaku.
Smażyć, aż sos zgęstnieje.
Podawać z makaronem, posypane serem.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: