Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Spaghetti z czosnkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1461023" data-attributes="member: 2354"><p>Chetnie odpowiem i na to pytanie Ker. </p><p></p><p>Ilosc wody jest podana przez zawodowe szefowe kulinarne, ale mozesz sobie poeksperymentowac. Ja jednak uwazam, ze na taka ilosc makaronu kilka lyzek nie wystarczy, ale to moje zdanie.</p><p></p><p>Tak, makaron ma byc al dente i w sposobie gotowania jest tak wyliczone, aby na koncu byl al dente, taki jak trzeba, lekko twardawy. W zwiazku z tym makaron odcedza sie minute - lub dwie wczesniej, kiedy jeszcze jest troszke za twardy i potem on dochodzi odpowiednio na patelni, w ciagu minuty czy dwoch i w tym celu dodawana jest woda. Pisze to na podstawie nie tylko przepisow, ale po ogladnieciu wielu pokazow podobnych dan no i oczywiscie wlasnego doswiadczenia. Jesli masz satelite to moze i masz ten kanal Foodnetwork.com. Polecam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1461023, member: 2354"] Chetnie odpowiem i na to pytanie Ker. Ilosc wody jest podana przez zawodowe szefowe kulinarne, ale mozesz sobie poeksperymentowac. Ja jednak uwazam, ze na taka ilosc makaronu kilka lyzek nie wystarczy, ale to moje zdanie. Tak, makaron ma byc al dente i w sposobie gotowania jest tak wyliczone, aby na koncu byl al dente, taki jak trzeba, lekko twardawy. W zwiazku z tym makaron odcedza sie minute - lub dwie wczesniej, kiedy jeszcze jest troszke za twardy i potem on dochodzi odpowiednio na patelni, w ciagu minuty czy dwoch i w tym celu dodawana jest woda. Pisze to na podstawie nie tylko przepisow, ale po ogladnieciu wielu pokazow podobnych dan no i oczywiscie wlasnego doswiadczenia. Jesli masz satelite to moze i masz ten kanal Foodnetwork.com. Polecam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Spaghetti z czosnkiem
Top
Bottom