Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Spaghetti z salami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1304473" data-attributes="member: 2721"><p>szybkie&pyszne</p><p></p><p>[ATTACH=full]74372[/ATTACH]</p><p></p><p>makaron spaghetti</p><p>kiełbasa salami - ok. 10 plasterków</p><p>1 pomidory w puszce</p><p>1 duża cebula</p><p>1/2 papryki - najładniej wygląda zielona, ja akurat miałam czerwoną</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>zielone pepperoni - lub pieprz cayenne, ilość uzależniona od tego, jak ostre dania lubicie</p><p>1 łyżeczka bazylii</p><p>1 łyżeczka ziół prowansalskich</p><p>sól i czarny pieprz do smaku</p><p></p><p>1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.</p><p>Kiedy makaron się gotuje, przygotowujemy sos.</p><p></p><p>2. Na głębokiej dużej patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, dodając obraną, grubo posiekaną cebulę. Następnie dodajemy pokrojoną na kawałki paprykę. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy pokrojone w półplasterki salami. Ilość salami uzależniona jest od naszego gustu, średnio ok. garść - ja używam ok. 10 plastrów. </p><p>Kiedy kiełbasa się podsmaży, dodajemy pomidory z puszki.</p><p>Mieszamy. Dodajemy posiekany czosnek, zielone pepperoni (lub pieprz cayenne) oraz pozostałe przyprawy. Chwilę dusimy razem.</p><p></p><p>3. Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do sosu na patelni. Mieszamy i podajemy. Jeśli lubicie, można z wierzchu posypać serem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1304473, member: 2721"] szybkie&pyszne [ATTACH=full]74372[/ATTACH] makaron spaghetti kiełbasa salami - ok. 10 plasterków 1 pomidory w puszce 1 duża cebula 1/2 papryki - najładniej wygląda zielona, ja akurat miałam czerwoną 1 ząbek czosnku zielone pepperoni - lub pieprz cayenne, ilość uzależniona od tego, jak ostre dania lubicie 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól i czarny pieprz do smaku 1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kiedy makaron się gotuje, przygotowujemy sos. 2. Na głębokiej dużej patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, dodając obraną, grubo posiekaną cebulę. Następnie dodajemy pokrojoną na kawałki paprykę. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy pokrojone w półplasterki salami. Ilość salami uzależniona jest od naszego gustu, średnio ok. garść - ja używam ok. 10 plastrów. Kiedy kiełbasa się podsmaży, dodajemy pomidory z puszki. Mieszamy. Dodajemy posiekany czosnek, zielone pepperoni (lub pieprz cayenne) oraz pozostałe przyprawy. Chwilę dusimy razem. 3. Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do sosu na patelni. Mieszamy i podajemy. Jeśli lubicie, można z wierzchu posypać serem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Spaghetti z salami
Bottom