Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Spaghetti z sosem marchewkowo orzechowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 23741" data-attributes="member: 49"><p><strong>Spaghetti z sosem marchewkowo orzechowym</strong></p><p></p><p>250 g marchewki,</p><p>200 ml bulionu warzywnego (instant),</p><p>400 g spaghetti, </p><p>sól,</p><p>200 ml śmietany,</p><p>3 łyżki startego sera pecorino,</p><p>1/2 łyżeczki tymianku,</p><p>biały pieprz,</p><p>3 łyżki zmielonych orzechów laskowych,</p><p>mleko, </p><p>1/2 pęczka natki pietruszki</p><p></p><p>Marchewkę obrać, umyć, pokroić na małe kawałki i gotować w bulionie ok. 15 minut. Spaghetti ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Marchewkę zmiksować z bulionem, dodać śmietanę, ser i tymianek, doprawić solą i pieprzem, sos gotować 3-5 minut. Dodać orzechy i ewentualnie trochę mleka. Makaron odcedzić, dokładnie osączyć i wymieszać z sosem. Pietruszkę opłukać, osączyć i posiekać. Spaghetti wyłożyć na talerze i posypać natką pietruszki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 23741, member: 49"] [B]Spaghetti z sosem marchewkowo orzechowym[/B] 250 g marchewki, 200 ml bulionu warzywnego (instant), 400 g spaghetti, sól, 200 ml śmietany, 3 łyżki startego sera pecorino, 1/2 łyżeczki tymianku, biały pieprz, 3 łyżki zmielonych orzechów laskowych, mleko, 1/2 pęczka natki pietruszki Marchewkę obrać, umyć, pokroić na małe kawałki i gotować w bulionie ok. 15 minut. Spaghetti ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Marchewkę zmiksować z bulionem, dodać śmietanę, ser i tymianek, doprawić solą i pieprzem, sos gotować 3-5 minut. Dodać orzechy i ewentualnie trochę mleka. Makaron odcedzić, dokładnie osączyć i wymieszać z sosem. Pietruszkę opłukać, osączyć i posiekać. Spaghetti wyłożyć na talerze i posypać natką pietruszki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Spaghetti z sosem marchewkowo orzechowym
Top
Bottom