- Kwi 1, 2009
- 648
- 0
- 0
Podaję przepis na spaghetti, które robię dość często - poniekąd z racji tego, że zrobienie sosu wymaga tylko tyle czasu ile gotuje się makaron.
Nie do końca byłam pewna, do jakiego działu wrzucić ten przepis - ewentualnie jeśli moderatorzy uznają to za stosowne, to prosze o przeniesienie
3 puszki dobrego tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (np. Abba) wrzucić wraz z zalewą do garnka, podgrzać.
Do ryby dodać 1 szklankę soku z brzoskwiń z puszki (może być mniej) i pokrojone brzoskwinie (ilość wg uznania).
Kiedy zacznie się gotować - dodać śmietankę (żeby zabielić i "złamać" smak).
Doprawić wg uznania (ja daję soli, pieprzu, cukru i soku z limonki oraz czasami przeciśnięty czosnek)
Na ugotowany makaron polać sos, wyłożyć kawałki ryby, wszystko posypać startym serem - jaki kto lubi i posypać natką pietruszki.
U mnie sosu wystarcza na 2 dni dla 2 osób.
Nie do końca byłam pewna, do jakiego działu wrzucić ten przepis - ewentualnie jeśli moderatorzy uznają to za stosowne, to prosze o przeniesienie

3 puszki dobrego tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (np. Abba) wrzucić wraz z zalewą do garnka, podgrzać.
Do ryby dodać 1 szklankę soku z brzoskwiń z puszki (może być mniej) i pokrojone brzoskwinie (ilość wg uznania).
Kiedy zacznie się gotować - dodać śmietankę (żeby zabielić i "złamać" smak).
Doprawić wg uznania (ja daję soli, pieprzu, cukru i soku z limonki oraz czasami przeciśnięty czosnek)
Na ugotowany makaron polać sos, wyłożyć kawałki ryby, wszystko posypać startym serem - jaki kto lubi i posypać natką pietruszki.
U mnie sosu wystarcza na 2 dni dla 2 osób.
Ostatnią edycję dokonał moderator: