- Lip 24, 2008
- 333
- 0
- 0
250 g spaghetti
3 różnokolorowe papryki
1 por
1/2 selera
3 ząbki czosnku
3/4 szklanki bulionu warzywnego
2 łyżki oliwy z oliwek
pęczek natki pietruszki
sól
pieprz
Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody. Wszystkie warzywa umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Na patelni podsmażyć czosnek z warzywami i dodać bulion. Dusić chwilę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać makaron i posiekaną natkę pietruszki.

3 różnokolorowe papryki
1 por
1/2 selera
3 ząbki czosnku
3/4 szklanki bulionu warzywnego
2 łyżki oliwy z oliwek
pęczek natki pietruszki
sól
pieprz
Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody. Wszystkie warzywa umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Na patelni podsmażyć czosnek z warzywami i dodać bulion. Dusić chwilę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać makaron i posiekaną natkę pietruszki.
