Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Spanakopita
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Amber" data-source="post: 956209" data-attributes="member: 14818"><p>Bułgarska odmiana banicy</p><p></p><p>6 płatów ciasta filo</p><p>200 g fety</p><p>pól kg szpinaku</p><p>2 jajka roztrzepane z solą i pieprzem</p><p>duża cebula pokrojona w kostkę</p><p>4 łyżki natki pokrojonej</p><p>oliwa z oliwek</p><p>100 g masła roztopionego</p><p></p><p>Na oliwie zeszklić cebulę, dodać szpinak i zblanszować go. Wystudzić.Dodać pokrojoną w kostkę fetę,natkę, jajka.Wymieszać. Formę do zapiekania wysmarować masłem. Wyłożyć płat ciasta filo, skropić masłem, następny - skropić masłem i następny tak samo. Na to wyłożyć nadzienie ze szpinaku i fety. Przykryć trzema płatami ciasta, każdy spryskując masłem. Zapiekać 30-40 minut w 200 stopniach.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Amber, post: 956209, member: 14818"] Bułgarska odmiana banicy 6 płatów ciasta filo 200 g fety pól kg szpinaku 2 jajka roztrzepane z solą i pieprzem duża cebula pokrojona w kostkę 4 łyżki natki pokrojonej oliwa z oliwek 100 g masła roztopionego Na oliwie zeszklić cebulę, dodać szpinak i zblanszować go. Wystudzić.Dodać pokrojoną w kostkę fetę,natkę, jajka.Wymieszać. Formę do zapiekania wysmarować masłem. Wyłożyć płat ciasta filo, skropić masłem, następny - skropić masłem i następny tak samo. Na to wyłożyć nadzienie ze szpinaku i fety. Przykryć trzema płatami ciasta, każdy spryskując masłem. Zapiekać 30-40 minut w 200 stopniach. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Spanakopita
Top
Bottom