Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Španělský ptáček
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kasiekes" data-source="post: 1148105" data-attributes="member: 32061"><p>Przepis pochodzi ze strony <a href="http://www.mamincinyrecepty.cz/" target="_blank">http://www.mamincinyrecepty.cz/</a></p><p>Jedno z dań kuchni czeskiej.</p><p></p><p></p><p></p><p>SKŁADNIKI</p><p>8 kotletów </p><p>duża cebula</p><p>4 korniszony</p><p>2 jajka</p><p>8 płatków boczku</p><p>2 kawałki dowolnej kiełbasy</p><p>8 łyżek musztardy</p><p>sól, pieprz, tłuszcz</p><p></p><p>SOS:</p><p>1 jajko, 2-3 łyżki mąki, kostka rosołowa, 1,3 l wody, 3 łyżki wody z ogórków, 4 korniszony.</p><p></p><p>Kotlety potłuc i przyprawić. Jajka na twardo pokroić na ćwiartki, kiełbasę bez skóry na ćwiartki, ogórki na pół (wszystko wzdłuż).</p><p>mięso natrzeć z jednej strony musztardą, położyć plasterek boczku i po kawałku jajka, ogórka i kiełbasy. Zawinąć, związać nitką lub spiąć wykałaczkami.</p><p></p><p>Posiekaną cebulę zeszklić, rolady obsmażyć z każdej strony. rozpuścić kostkę rosołową w 1,3 l wody, wlać do rolad, dusić 90-100 minut, mieszać od czasu do czasu. </p><p></p><p>Jajko i ogórki posiekać. </p><p></p><p>Rolady wyjąć, do sosu dodać jajko i ogórki, podgrzać. W 1/4 szklanki wody rozmieszać mąkę, dodać do sosu razem z solą i pieprzem. Dolać sok z ogórków, gotować ok 15-20 minut. Doprawić do smaku.</p><p></p><p>Podawać najlepiej z ziemniakami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kasiekes, post: 1148105, member: 32061"] Przepis pochodzi ze strony [URL="http://www.mamincinyrecepty.cz/"]http://www.mamincinyrecepty.cz/[/URL] Jedno z dań kuchni czeskiej. SKŁADNIKI 8 kotletów duża cebula 4 korniszony 2 jajka 8 płatków boczku 2 kawałki dowolnej kiełbasy 8 łyżek musztardy sól, pieprz, tłuszcz SOS: 1 jajko, 2-3 łyżki mąki, kostka rosołowa, 1,3 l wody, 3 łyżki wody z ogórków, 4 korniszony. Kotlety potłuc i przyprawić. Jajka na twardo pokroić na ćwiartki, kiełbasę bez skóry na ćwiartki, ogórki na pół (wszystko wzdłuż). mięso natrzeć z jednej strony musztardą, położyć plasterek boczku i po kawałku jajka, ogórka i kiełbasy. Zawinąć, związać nitką lub spiąć wykałaczkami. Posiekaną cebulę zeszklić, rolady obsmażyć z każdej strony. rozpuścić kostkę rosołową w 1,3 l wody, wlać do rolad, dusić 90-100 minut, mieszać od czasu do czasu. Jajko i ogórki posiekać. Rolady wyjąć, do sosu dodać jajko i ogórki, podgrzać. W 1/4 szklanki wody rozmieszać mąkę, dodać do sosu razem z solą i pieprzem. Dolać sok z ogórków, gotować ok 15-20 minut. Doprawić do smaku. Podawać najlepiej z ziemniakami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Španělský ptáček
Top
Bottom