Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Spatzle
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1563699" data-attributes="member: 1142"><p>Do pikantnych zeberek wrecz niezbedne, serwowane z kapusta kiszona zasmazana najpyszniejsze. Mozna rowniez z wysmazona sloninka lub boczkiem i cebulka jako osobne danie.</p><p></p><p><strong>350g maki</strong></p><p><strong>duza szczypta soli</strong></p><p><strong>2 jajka</strong></p><p><strong>1 szklanka wody z mlekiem</strong></p><p><strong>1 lyzka oleju slonecznikowego</strong></p><p></p><p>Make przesiewam do miski wraz sola. Na srodku, do dolka, wbijam jajka i roztrzepuje je trzepaczka, stopniowo wrabiajac make. Powoli dolewam wode z mlekiem, caly czas ubiajac i powoli wrabiajac make. Gdy skladniki polacza sie, ubijam tak dlugo az w ciescie powstaja pecherzyki powietrza. Wtedy dodaje lyzke oleju i nadal ubijam. </p><p></p><p>W garnku zagotowuje wode z sola i gdy zawrze, za pomoca silikonowej/miekkiej lyzki prosto z miski do garnka zsuwam porcje ciasta. Miekka lyzka jest wygodna i powstaja piekne niezbyt grube kluseczki. Gdy wszytkie spatzle wyplyna na powierzchnie, gotuje 3 minuty. Ciasto z reguly dziele na dwie porcje i najpierw gotuje jedna potem druga, zeby w garnku nie bylo tloczno. Gotowe wymuje lyzka perforowana i przeplukuje goraca woda. Odcedzam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1563699, member: 1142"] Do pikantnych zeberek wrecz niezbedne, serwowane z kapusta kiszona zasmazana najpyszniejsze. Mozna rowniez z wysmazona sloninka lub boczkiem i cebulka jako osobne danie. [B]350g maki duza szczypta soli 2 jajka 1 szklanka wody z mlekiem 1 lyzka oleju slonecznikowego[/B] Make przesiewam do miski wraz sola. Na srodku, do dolka, wbijam jajka i roztrzepuje je trzepaczka, stopniowo wrabiajac make. Powoli dolewam wode z mlekiem, caly czas ubiajac i powoli wrabiajac make. Gdy skladniki polacza sie, ubijam tak dlugo az w ciescie powstaja pecherzyki powietrza. Wtedy dodaje lyzke oleju i nadal ubijam. W garnku zagotowuje wode z sola i gdy zawrze, za pomoca silikonowej/miekkiej lyzki prosto z miski do garnka zsuwam porcje ciasta. Miekka lyzka jest wygodna i powstaja piekne niezbyt grube kluseczki. Gdy wszytkie spatzle wyplyna na powierzchnie, gotuje 3 minuty. Ciasto z reguly dziele na dwie porcje i najpierw gotuje jedna potem druga, zeby w garnku nie bylo tloczno. Gotowe wymuje lyzka perforowana i przeplukuje goraca woda. Odcedzam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Spatzle
Top
Bottom