Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
sposób na żeberka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kuchRen" data-source="post: 20727" data-attributes="member: 158"><p><strong>Żeberka po węgiersku</strong></p><p>Czas przygotowania: 60 min</p><p></p><p>Składniki: 75 dag żeberek wieprzowych, 4 zielone papryki, 4 pomidory (mogą być z puszki - 40 dag), 2 cebule,. 4 łyżki oleju lub 3 łyżki smalcu, 1/2 szklanki bulionu wołowego z kostki 1/2 szklanki śmietany 18%, 1 łyżeczka mąki, 3 łyżki mleka, 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej, szczypta ostrej papryki mielonej, sól, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki.</p><p></p><p>Cebule obieramy i kroimy w półplasterki. Żeberka myjemy, kroimy na porcje, solimy i obsmażamy na rozgrzanym w dużym rondlu tłuszczu. Dodajemy cebulę i szklimy ją; zestawiamy patelnię z ognia, wlewamy łyżkę wody, wsypujemy słodką paprykę, mieszamy. Papryki myjemy, usuwamy z nich gniazda nasienne i kroimy w paski. Pomidory pozbawiamy skórki, kroimy w kostkę i dodajemy razem z papryką do żeberek. Wlewamy bulion, wsypujemy natkę i dusimy 45 min na małym ogniu. Mąkę roztrzepujemy z zimnym mlekiem, dodajemy do potrawy, doprawiamy solą oraz ostrą papryką i jeszcze chwilę gotujemy. Łączymy ze śmietaną. Podajemy z ziemniakami lub z ryżem na sypko.</p><p></p><p>Ten sposób na żeberka wypróbowałam dzisiaj - bardzo dobre</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kuchRen, post: 20727, member: 158"] [B]Żeberka po węgiersku[/B] Czas przygotowania: 60 min Składniki: 75 dag żeberek wieprzowych, 4 zielone papryki, 4 pomidory (mogą być z puszki - 40 dag), 2 cebule,. 4 łyżki oleju lub 3 łyżki smalcu, 1/2 szklanki bulionu wołowego z kostki 1/2 szklanki śmietany 18%, 1 łyżeczka mąki, 3 łyżki mleka, 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej, szczypta ostrej papryki mielonej, sól, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki. Cebule obieramy i kroimy w półplasterki. Żeberka myjemy, kroimy na porcje, solimy i obsmażamy na rozgrzanym w dużym rondlu tłuszczu. Dodajemy cebulę i szklimy ją; zestawiamy patelnię z ognia, wlewamy łyżkę wody, wsypujemy słodką paprykę, mieszamy. Papryki myjemy, usuwamy z nich gniazda nasienne i kroimy w paski. Pomidory pozbawiamy skórki, kroimy w kostkę i dodajemy razem z papryką do żeberek. Wlewamy bulion, wsypujemy natkę i dusimy 45 min na małym ogniu. Mąkę roztrzepujemy z zimnym mlekiem, dodajemy do potrawy, doprawiamy solą oraz ostrą papryką i jeszcze chwilę gotujemy. Łączymy ze śmietaną. Podajemy z ziemniakami lub z ryżem na sypko. Ten sposób na żeberka wypróbowałam dzisiaj - bardzo dobre [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
sposób na żeberka
Top
Bottom