Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Spotted Dick
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 939398" data-attributes="member: 1142"><p><strong>185g zwyklej maki</strong></p><p><strong>1 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia</strong></p><p><strong>100-125g cukru (ja preferuje mniej slodkie)</strong></p><p><strong>1 1/2 lyzeczki mielonego imbiru</strong></p><p><strong>160g swiezego wnetrza chleba tostowego/jasnego pszennego, rozdrobnionego</strong></p><p><strong>60g sultanek</strong></p><p><strong>11g koryntek</strong></p><p><strong>125g startego loju (suet, ja uzywam wersji wege - ATORA LIGHT)</strong></p><p><strong>2 lyzeczki stratej skorki z cytryny</strong></p><p><strong>2 jajka, lekko roztrzepane</strong></p><p><strong>170ml mleka</strong></p><p></p><p>Make, proszek, cukier i imbir przesiewam do miski. Dosypuje miazsz chleba, owoce, loj i skorke z cytryny. Dokladnie mieszam drewniana lyzka. W innym naczyniu lacze ze soba jajka i mleko i wlewam do suchych skladnikow. Mieszam dokladnie i zostawiam na 5-10 min. Przygotowuje arkusz papieru do pieczenia, na ktory wykladam ciasto i formuje z grubsza 20 cm walek (mozna dwa ciensze), zawijam zostawiajac konce luzniejsze, aby mogl rosnac w zasie parzenia. Przygotowany walek zawijam w kuchenna sciereczke i ukladam na dnie babmusowej nakladki do gotowania na parze. Ukladam ja na pasujacym garnku z goraca woda, zakrywam pokrywka i parze pudding przez 1 1/2 godz. Dolewam wody jesli sie wygotuje w trakcie.</p><p>Gotowy pud wyjmuje,odwijam, dziele na czesci i podaje na goraco z ciepla custard (sosem jajecznym).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 939398, member: 1142"] [B]185g zwyklej maki 1 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia 100-125g cukru (ja preferuje mniej slodkie) 1 1/2 lyzeczki mielonego imbiru 160g swiezego wnetrza chleba tostowego/jasnego pszennego, rozdrobnionego 60g sultanek 11g koryntek 125g startego loju (suet, ja uzywam wersji wege - ATORA LIGHT) 2 lyzeczki stratej skorki z cytryny 2 jajka, lekko roztrzepane 170ml mleka[/B] Make, proszek, cukier i imbir przesiewam do miski. Dosypuje miazsz chleba, owoce, loj i skorke z cytryny. Dokladnie mieszam drewniana lyzka. W innym naczyniu lacze ze soba jajka i mleko i wlewam do suchych skladnikow. Mieszam dokladnie i zostawiam na 5-10 min. Przygotowuje arkusz papieru do pieczenia, na ktory wykladam ciasto i formuje z grubsza 20 cm walek (mozna dwa ciensze), zawijam zostawiajac konce luzniejsze, aby mogl rosnac w zasie parzenia. Przygotowany walek zawijam w kuchenna sciereczke i ukladam na dnie babmusowej nakladki do gotowania na parze. Ukladam ja na pasujacym garnku z goraca woda, zakrywam pokrywka i parze pudding przez 1 1/2 godz. Dolewam wody jesli sie wygotuje w trakcie. Gotowy pud wyjmuje,odwijam, dziele na czesci i podaje na goraco z ciepla custard (sosem jajecznym). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Spotted Dick
Top
Bottom