Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Sri Lankan Curry Powder*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 514854" data-attributes="member: 1142"><p>&quot;Sri Lankan curry powder&quot;</p><p>15-20 lisci curry (2 galazki, oderwac liscie)</p><p>1 lyzka ryzu (surowego)</p><p>1/2 kory cynamonu</p><p>2 lyzki nasion kolendry</p><p>3 zielone kardamomy</p><p>3 gozdziki</p><p>1 lyzeczka nasion czarnego pieprzu</p><p>1 lyzka nasion kminu</p><p>Mozna rowniez dodac chilli i fenugreek (ale nie znam pl nazwy)</p><p></p><p>Na suchej patelni praze ryz, przez chwile, potem dodaje przyprawy i liscie curry....mieszajac, na malenkim ogniu, aby sie nie przypalily. Wszystkie maja miec ciemno-brazowy kolor.</p><p>Czekam az wystygna, miele i przesiewam. Przechowuje w sloiczku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 514854, member: 1142"] "Sri Lankan curry powder" 15-20 lisci curry (2 galazki, oderwac liscie) 1 lyzka ryzu (surowego) 1/2 kory cynamonu 2 lyzki nasion kolendry 3 zielone kardamomy 3 gozdziki 1 lyzeczka nasion czarnego pieprzu 1 lyzka nasion kminu Mozna rowniez dodac chilli i fenugreek (ale nie znam pl nazwy) Na suchej patelni praze ryz, przez chwile, potem dodaje przyprawy i liscie curry....mieszajac, na malenkim ogniu, aby sie nie przypalily. Wszystkie maja miec ciemno-brazowy kolor. Czekam az wystygna, miele i przesiewam. Przechowuje w sloiczku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Sri Lankan Curry Powder*
Top
Bottom