Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Starty sernik
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="darek0000" data-source="post: 831285" data-attributes="member: 4010"><p><strong>Przesyłam przepis na kolejny sernik - oczywiście je uwielbiam , tym razem na sernik ze ścieranym ciastem </strong></p><p></p><p><u>Ciasto </u></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">3 szklanki mąki tortowej typ 450 </li> <li data-xf-list-type="ul">5 żółtek </li> <li data-xf-list-type="ul">0,5 szklanki cukru pudru </li> <li data-xf-list-type="ul">1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia i kostka dobrej margaryny</li> </ul><p>w/w składniki dokładnie wymięszać , zagnieść ciasto i podzielić na 2 części następnie jedną wsadzić do zamrażalki aby byłą na tyle twarda aby się dało zetrzeć na tarce a grugą częścią ciasta wyłożyć blachę do pieczenia </p><p></p><p><u>Piana z białek</u></p><p></p><p>5 białek które zostały z ciasta ubić na sztywno z 3 łyżkami cukru i dodać pod koniec łyżkę mąki ziemniaczanej lub budyniu </p><p></p><p><u>Masa serowa </u></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">1200 g sera twarogowego półtłustego - zmielić </li> <li data-xf-list-type="ul">1 szklanka cukru </li> <li data-xf-list-type="ul">4 jajka (oddzielone białka ubite na sztywno a zółtka z pusztsty krem z curem )</li> <li data-xf-list-type="ul">100 g masła ( roztopionego)</li> <li data-xf-list-type="ul">1 budyń waniliowy </li> <li data-xf-list-type="ul">1 zapach waniliowy</li> </ul><p>Do sera dodać stopione masło , budyń i krem z żółtek i puszystą pianę wszytko dokładnie wymieszać na jednolitą masę wraz z zapachem waniliowym </p><p></p><p>masę wyłożyć na ciasto na ciasto wyłożyć pokrojone w kawałki brzoskwinie lub morele z syropu </p><p> wylać na ser pianę z białek i zetrzeć na całości drugą część ciasta która była w zamrażalce </p><p></p><p>piec ok 50-60 min w temp 175-180 stopni </p><p></p><p>po upieczeniu można ciasto posypać cukrem pudrem</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="darek0000, post: 831285, member: 4010"] [B]Przesyłam przepis na kolejny sernik - oczywiście je uwielbiam , tym razem na sernik ze ścieranym ciastem [/B][U][/U] [U]Ciasto [/U] [LIST][*]3 szklanki mąki tortowej typ 450 [*]5 żółtek [*]0,5 szklanki cukru pudru [*]1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia i kostka dobrej margaryny [/LIST] w/w składniki dokładnie wymięszać , zagnieść ciasto i podzielić na 2 części następnie jedną wsadzić do zamrażalki aby byłą na tyle twarda aby się dało zetrzeć na tarce a grugą częścią ciasta wyłożyć blachę do pieczenia [U]Piana z białek[/U] 5 białek które zostały z ciasta ubić na sztywno z 3 łyżkami cukru i dodać pod koniec łyżkę mąki ziemniaczanej lub budyniu [U]Masa serowa [/U] [LIST][*]1200 g sera twarogowego półtłustego - zmielić [*]1 szklanka cukru [*]4 jajka (oddzielone białka ubite na sztywno a zółtka z pusztsty krem z curem ) [*]100 g masła ( roztopionego) [*]1 budyń waniliowy [*]1 zapach waniliowy [/LIST] Do sera dodać stopione masło , budyń i krem z żółtek i puszystą pianę wszytko dokładnie wymieszać na jednolitą masę wraz z zapachem waniliowym masę wyłożyć na ciasto na ciasto wyłożyć pokrojone w kawałki brzoskwinie lub morele z syropu wylać na ser pianę z białek i zetrzeć na całości drugą część ciasta która była w zamrażalce piec ok 50-60 min w temp 175-180 stopni po upieczeniu można ciasto posypać cukrem pudrem [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Starty sernik
Top
Bottom