Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Stefanka jabłkowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 614331" data-attributes="member: 592"><p>przepis jest tu</p><p><a href="http://www.smaczny.pl/przepis,stefanka_jablkowa" target="_blank">http://www.smaczny.pl/przepis,stefanka_jablkowa</a></p><p>Cytuję</p><p></p><p>,,<strong>Stefanka jabłkowa</strong></p><p>Masa jabłkowa:</p><p>1 kg jabłek</p><p>20 dag margaryny</p><p>1 szklanka cukru</p><p>2 łyżeczki cynamonu</p><p>Ponadto:</p><p>ok. 10 paczek herbatników (10x10 dag)</p><p>Lukier:</p><p>1 białko</p><p>1 &#189; szklanki cukru pudru</p><p>Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka i dodać do nich margarynę, cukier i cynamon. Całą masę podgrzać do rozpuszczenia się składników.</p><p></p><p>Dużą tortownicę (o średnicy 26-28 cm) wyłożyć herbatnikami, a na nie rozłożyć część gorącej masy jabłkowej (około 6 łyżek). Na masę wyłożyć kolejną warstwę herbatników i tak układać warstwami do wyczerpania składników. Górną warstwę powinny tworzyć herbatniki.</p><p></p><p>Do białka dodać cukier puder i zmiksować. Gotowym lukrem polać wierzch stefanki i całość schłodzić w lodówce.</p><p></p><p>Smacznego.&quot;</p><p>ja nie robiłam lukru ,polałam białą czekoladą i do masy jabłkowej dałam masło</p><p>[ATTACH=full]19536[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 614331, member: 592"] przepis jest tu [URL="http://www.smaczny.pl/przepis,stefanka_jablkowa"]http://www.smaczny.pl/przepis,stefanka_jablkowa[/URL] Cytuję ,,[B]Stefanka jabłkowa[/B] Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 20 dag margaryny 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cynamonu Ponadto: ok. 10 paczek herbatników (10x10 dag) Lukier: 1 białko 1 ½ szklanki cukru pudru Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka i dodać do nich margarynę, cukier i cynamon. Całą masę podgrzać do rozpuszczenia się składników. Dużą tortownicę (o średnicy 26-28 cm) wyłożyć herbatnikami, a na nie rozłożyć część gorącej masy jabłkowej (około 6 łyżek). Na masę wyłożyć kolejną warstwę herbatników i tak układać warstwami do wyczerpania składników. Górną warstwę powinny tworzyć herbatniki. Do białka dodać cukier puder i zmiksować. Gotowym lukrem polać wierzch stefanki i całość schłodzić w lodówce. Smacznego." ja nie robiłam lukru ,polałam białą czekoladą i do masy jabłkowej dałam masło [ATTACH=full]19536[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Stefanka jabłkowa
Top
Bottom