Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Stek z piersi kurzęcej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="aga9999" data-source="post: 713020" data-attributes="member: 2169"><p>Porcja dla 2 osób:</p><p></p><p> * 2 piersi z kurczaka,</p><p> * 4 łyżki oleju,</p><p> * 4 łyżki sosu sojowego,</p><p> * około 40g świeżego imbiru,</p><p> * 2 ząbki czosnku,</p><p> * pół soku z cytryny,</p><p> * pół łyżeczki miodu,</p><p> * szczypta soli,</p><p> * ewentualnie szczypta pieprzu kajeńskiego.</p><p> 1. Czosnek i imbir drobno posiekać, wymieszać z pozostałymi składnikami.</p><p> 2. Pierś z kurczaka natrzeć mieszanką i pozostawić na min. pół godziny, przed grillowaniem mięso oczyścić z marynaty.</p><p> 3. Piec na grillu około 5 minut z każdej strony (na elektrycznym dwustronnym w ogóle wystarczy 5 minut).</p><p></p><p>Pierś przyrządzona w ten sposób jest bardzo aromatyczna i soczysta. Polecam!</p><p></p><p>Przepis inspirowany przepisami z książki &quot;Grill potrawy z rusztu i ogniska&quot; Macieja Kuronia.</p><p></p><p>[ATTACH=full]27142[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aga9999, post: 713020, member: 2169"] Porcja dla 2 osób: * 2 piersi z kurczaka, * 4 łyżki oleju, * 4 łyżki sosu sojowego, * około 40g świeżego imbiru, * 2 ząbki czosnku, * pół soku z cytryny, * pół łyżeczki miodu, * szczypta soli, * ewentualnie szczypta pieprzu kajeńskiego. 1. Czosnek i imbir drobno posiekać, wymieszać z pozostałymi składnikami. 2. Pierś z kurczaka natrzeć mieszanką i pozostawić na min. pół godziny, przed grillowaniem mięso oczyścić z marynaty. 3. Piec na grillu około 5 minut z każdej strony (na elektrycznym dwustronnym w ogóle wystarczy 5 minut). Pierś przyrządzona w ten sposób jest bardzo aromatyczna i soczysta. Polecam! Przepis inspirowany przepisami z książki "Grill potrawy z rusztu i ogniska" Macieja Kuronia. [ATTACH=full]27142[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Stek z piersi kurzęcej
Top
Bottom