- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
[SIZE=24pt]Stek z polędwicy wieprzowej „Hawaii”[/SIZE]
800 g wieprzowego filetu
Sól, pieprz i papryka
8 krążków ananasa
8 plastrów cheddara
8 plasterków bekonu
Łyżka oliwki
Tłuszcz do smażenia
1. Polędwicę kroimy na 8 kawałków. Obtłukujemy pięścią. Skrapiamy oliwą z pierwszego tłoczenia i odstawiamy na co najmniej 1 godzinę.
2. Mięso doprawiamy przyprawami i na gorącym ogniu z obu stron przez 2 minuty smażymy . Przekładamy do żaroodpornego naczynia. Na wierzch kładziemy ananasa i ser. Zapiekamy w temp 180 stopni przez 8 minut.
3. Na patelni smażymy plasterki bekonu. Którym po zwinięciu w rulonik dekorujemy steka.
PC. Ryż z papryką znajduje sią https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=40519

800 g wieprzowego filetu
Sól, pieprz i papryka
8 krążków ananasa
8 plastrów cheddara
8 plasterków bekonu
Łyżka oliwki
Tłuszcz do smażenia
1. Polędwicę kroimy na 8 kawałków. Obtłukujemy pięścią. Skrapiamy oliwą z pierwszego tłoczenia i odstawiamy na co najmniej 1 godzinę.
2. Mięso doprawiamy przyprawami i na gorącym ogniu z obu stron przez 2 minuty smażymy . Przekładamy do żaroodpornego naczynia. Na wierzch kładziemy ananasa i ser. Zapiekamy w temp 180 stopni przez 8 minut.
3. Na patelni smażymy plasterki bekonu. Którym po zwinięciu w rulonik dekorujemy steka.
PC. Ryż z papryką znajduje sią https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=40519
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: