Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Stek z polędwicy wieprzowej „Hawaii”
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1631540" data-attributes="member: 140"><p>[SIZE=24pt]<strong>Stek z polędwicy wieprzowej &#8222;Hawaii&#8221;</strong>[/SIZE]</p><p></p><p>[ATTACH=full]96960[/ATTACH]</p><p></p><p>800 g wieprzowego filetu</p><p>Sól, pieprz i papryka</p><p>8 krążków ananasa</p><p>8 plastrów cheddara</p><p>8 plasterków bekonu</p><p>Łyżka oliwki</p><p>Tłuszcz do smażenia</p><p></p><p>1. Polędwicę kroimy na 8 kawałków. Obtłukujemy pięścią. Skrapiamy oliwą z pierwszego tłoczenia i odstawiamy na co najmniej 1 godzinę.</p><p>2. Mięso doprawiamy przyprawami i na gorącym ogniu z obu stron przez 2 minuty smażymy . Przekładamy do żaroodpornego naczynia. Na wierzch kładziemy ananasa i ser. Zapiekamy w temp 180 stopni przez 8 minut.</p><p>3. Na patelni smażymy plasterki bekonu. Którym po zwinięciu w rulonik dekorujemy steka.</p><p></p><p>PC. Ryż z papryką znajduje sią <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=40519" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=40519</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1631540, member: 140"] [SIZE=24pt][B]Stek z polędwicy wieprzowej „Hawaii”[/B][/SIZE] [ATTACH=full]96960[/ATTACH] 800 g wieprzowego filetu Sól, pieprz i papryka 8 krążków ananasa 8 plastrów cheddara 8 plasterków bekonu Łyżka oliwki Tłuszcz do smażenia 1. Polędwicę kroimy na 8 kawałków. Obtłukujemy pięścią. Skrapiamy oliwą z pierwszego tłoczenia i odstawiamy na co najmniej 1 godzinę. 2. Mięso doprawiamy przyprawami i na gorącym ogniu z obu stron przez 2 minuty smażymy . Przekładamy do żaroodpornego naczynia. Na wierzch kładziemy ananasa i ser. Zapiekamy w temp 180 stopni przez 8 minut. 3. Na patelni smażymy plasterki bekonu. Którym po zwinięciu w rulonik dekorujemy steka. PC. Ryż z papryką znajduje sią [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=40519"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=40519[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Stek z polędwicy wieprzowej „Hawaii”
Top
Bottom