Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Steki z indyka w pomidorach
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Diabolique" data-source="post: 799094" data-attributes="member: 10042"><p>1 filet z indyka (ok. 80 dag)</p><p>50 dag pomidorów (świeżych, mrożonych lub z puszki)</p><p>20 dag długoziarnistego ryżu</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>1 pęczek szczypiorku (dymka)</p><p>2 łyżki oleju</p><p>biały pieprz</p><p>grubo mielony pieprz</p><p>słodka papryka</p><p>sól </p><p>natka pietruszki do przybrania</p><p></p><p>Ryż ugotować na małym ogniu w osolonej wodzie. Czosnek obrać, wycisnąć przez maszynkę do czosnku lub drobno posiekać i rozetrzeć nożem. Szczypior oczyścić, umyć i pokroić na grube kawałki.</p><p>Mięso umyć, osuszyć i pokroić na 4 porcje. Ułożyć płaszczyzną krojenia do spodu. Troszkę rozbić i owinąć nitką.</p><p>Olej rozgrzać na patelni i usmażyć w nim steki, smażąc po 5 minut z każdej strony. Doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z patelni, usunąć nitkę. Odstawić mięso w ciepłe miejsce.</p><p>Czosnek i szczypior poddusić w tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa. Dodać rozdrobnione pomidory i trochę podgotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.</p><p>Ryż odsączyć i przygotować na talerzach ze stekami i sosem pomidorowym. Ryż posypać papryką , steki – grubo mielonym pieprzem, wszystko przybrać natką.</p><p></p><p>Szybkie danie, bo przygotowanie zajmuje [ATTACH=full]36865[/ATTACH]jakieś pół godziny.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Diabolique, post: 799094, member: 10042"] 1 filet z indyka (ok. 80 dag) 50 dag pomidorów (świeżych, mrożonych lub z puszki) 20 dag długoziarnistego ryżu 1 ząbek czosnku 1 pęczek szczypiorku (dymka) 2 łyżki oleju biały pieprz grubo mielony pieprz słodka papryka sól natka pietruszki do przybrania Ryż ugotować na małym ogniu w osolonej wodzie. Czosnek obrać, wycisnąć przez maszynkę do czosnku lub drobno posiekać i rozetrzeć nożem. Szczypior oczyścić, umyć i pokroić na grube kawałki. Mięso umyć, osuszyć i pokroić na 4 porcje. Ułożyć płaszczyzną krojenia do spodu. Troszkę rozbić i owinąć nitką. Olej rozgrzać na patelni i usmażyć w nim steki, smażąc po 5 minut z każdej strony. Doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z patelni, usunąć nitkę. Odstawić mięso w ciepłe miejsce. Czosnek i szczypior poddusić w tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa. Dodać rozdrobnione pomidory i trochę podgotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ryż odsączyć i przygotować na talerzach ze stekami i sosem pomidorowym. Ryż posypać papryką , steki – grubo mielonym pieprzem, wszystko przybrać natką. Szybkie danie, bo przygotowanie zajmuje [ATTACH=full]36865[/ATTACH]jakieś pół godziny. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Steki z indyka w pomidorach
Top
Bottom