Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Sticky rice with mango- czyli slodki ryz w kokosowym syropie z mango
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marek19660923" data-source="post: 1309150" data-attributes="member: 38397"><p>Ryż puddingowy z mango</p><p></p><p>Składniki</p><p></p><p></p><p></p><p>2 szklanki kleistego ryżu tajskiego (lub okrągłoziarnistego ryżu puddingowego)</p><p></p><p>1 i 1/4 szklanki mleczka kokosowego z puszki</p><p></p><p>szczypta soli</p><p></p><p>2 łyżki cukru</p><p></p><p>2 duże dojrzałe mango obrane i pokrojone na cząstki</p><p></p><p></p><p></p><p>Przygotowanie:</p><p></p><p></p><p></p><p>Jeśli używasz tajskiego ryżu, zalej go zimną wodą, odstaw na godzinę, a następnie osącz. Przełóż do garnka, wlej mleko, dodaj sól, cukier oraz 1 i 1/4 szklanki wody. Wymieszaj, zagotuj, zmniejsz ogień. Gotuj bez przykrycia około 8-10 minut, aż ryż wchłonie cały płyn. Zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 5 minut. Przełóż ryż do miseczki, gotuj na parze przez 15-20 minut, aż ryż będzie miękki. Gotowy ryż przełóż do porcjowych miseczek. Ostudź do temperatury pokojowej, podawaj z mango. Jeśli używasz ryżu puddingowego, przygotuj go według przepisu na pudełku, dodając zamiast części wody mleko kokosowe. Ryż możesz także podawać z truskawkami lub innymi sezonowymi owocami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marek19660923, post: 1309150, member: 38397"] Ryż puddingowy z mango Składniki 2 szklanki kleistego ryżu tajskiego (lub okrągłoziarnistego ryżu puddingowego) 1 i 1/4 szklanki mleczka kokosowego z puszki szczypta soli 2 łyżki cukru 2 duże dojrzałe mango obrane i pokrojone na cząstki Przygotowanie: Jeśli używasz tajskiego ryżu, zalej go zimną wodą, odstaw na godzinę, a następnie osącz. Przełóż do garnka, wlej mleko, dodaj sól, cukier oraz 1 i 1/4 szklanki wody. Wymieszaj, zagotuj, zmniejsz ogień. Gotuj bez przykrycia około 8-10 minut, aż ryż wchłonie cały płyn. Zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 5 minut. Przełóż ryż do miseczki, gotuj na parze przez 15-20 minut, aż ryż będzie miękki. Gotowy ryż przełóż do porcjowych miseczek. Ostudź do temperatury pokojowej, podawaj z mango. Jeśli używasz ryżu puddingowego, przygotuj go według przepisu na pudełku, dodając zamiast części wody mleko kokosowe. Ryż możesz także podawać z truskawkami lub innymi sezonowymi owocami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Sticky rice with mango- czyli slodki ryz w kokosowym syropie z mango
Top
Bottom