Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Strogonoff*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 704641" data-attributes="member: 5092"><p>strogonoff , <a href="http://www.mniammniam.pl/p.php?p=8983" target="_blank">http://www.mniammniam.pl/p.php?p=8983</a></p><p>składniki:</p><p>60 g maki</p><p>1/2 łyżeczki soli</p><p>500 g poledwicy wołowej pokrojonej w cienkie paski</p><p>75g masła</p><p>1 duża cebula pokrojona drobno</p><p>125g pieczarek, pokrojonych w plasterki</p><p>1 ząbek czosnku, wycisniety (opcjonalnie)</p><p>4 łyżeczki pasty pomidorowej</p><p>250 ml rosołu wołowego (może byc z kostki)</p><p>250 ml kwaśnej śmietany</p><p>3 łyżki sherry (medium cream)</p><p>1 łyżka papryki słodkiej</p><p>sposób przygotowania:</p><p>15 g mąki łączymy z solą i pokrywamy nią mięso. Naczynie kamionkowe wstawiamy do mikrofali na 5 minut (na program very high czyli na maxa). Wyjmujemy z kuchenki, dodajemy 45 g masła a nastepnie cebule i mięso. Przykrywamy i wstawiamy do mikrofali (pr. High lub 70%) na 3 minuty. Zamieszać, dodać pieczarki i czosnek. Przykryć i wstawić do mikrofalowki na kolejne 3 minuty. Wyjąć, odcedzić i pozostawić w cieple. </p><p>Do głębokiej miski dodajemy pozostałe masło i wstawiamy do mikrofalowki na 30 sekund. Dodajemy mąke, paste pomidorową i rosół. Wstawiamy do mikrofali na 90 sekund (program jak poprzednio). Zamieszać i gotowac kolejne 2 minuty lub gdy sos zgestnieje. Wmieszac śmietanę i sherry i wyjąć na mięso. Wstawiamy do mikrofali (pr. medium lub 50%) na 2-3 minuty. Posypujemy papryką.</p><p></p><p></p><p>Kiedyś to zrobiłam i nawet było niezłe, ale to było dawno. Mam jeszcze kilka przepisów , niestety nie sprawdzonych.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 704641, member: 5092"] strogonoff , [URL="http://www.mniammniam.pl/p.php?p=8983"]http://www.mniammniam.pl/p.php?p=8983[/URL] składniki: 60 g maki 1/2 łyżeczki soli 500 g poledwicy wołowej pokrojonej w cienkie paski 75g masła 1 duża cebula pokrojona drobno 125g pieczarek, pokrojonych w plasterki 1 ząbek czosnku, wycisniety (opcjonalnie) 4 łyżeczki pasty pomidorowej 250 ml rosołu wołowego (może byc z kostki) 250 ml kwaśnej śmietany 3 łyżki sherry (medium cream) 1 łyżka papryki słodkiej sposób przygotowania: 15 g mąki łączymy z solą i pokrywamy nią mięso. Naczynie kamionkowe wstawiamy do mikrofali na 5 minut (na program very high czyli na maxa). Wyjmujemy z kuchenki, dodajemy 45 g masła a nastepnie cebule i mięso. Przykrywamy i wstawiamy do mikrofali (pr. High lub 70%) na 3 minuty. Zamieszać, dodać pieczarki i czosnek. Przykryć i wstawić do mikrofalowki na kolejne 3 minuty. Wyjąć, odcedzić i pozostawić w cieple. Do głębokiej miski dodajemy pozostałe masło i wstawiamy do mikrofalowki na 30 sekund. Dodajemy mąke, paste pomidorową i rosół. Wstawiamy do mikrofali na 90 sekund (program jak poprzednio). Zamieszać i gotowac kolejne 2 minuty lub gdy sos zgestnieje. Wmieszac śmietanę i sherry i wyjąć na mięso. Wstawiamy do mikrofali (pr. medium lub 50%) na 2-3 minuty. Posypujemy papryką. Kiedyś to zrobiłam i nawet było niezłe, ale to było dawno. Mam jeszcze kilka przepisów , niestety nie sprawdzonych. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Strogonoff*
Top
Bottom