- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
pól kilo truskawek
80 g cukru
3 łyzki Cointreau lub innego likieru owocowego
4 jajka
cukier puder
skórka z 1 cytryny
7 łyzke smietany kremówki
120 g mąki
truskawki umyć, obrac, pokroić (na pół wystarczy)
likier wymieszać z 20 g cukru, polac truskawki i odstawić
zóltka utrzeć z resztą cukru
dodac skórkę cytrynową, śmietanę i mąkę
Białka ubić ze szczyptą soli .
Białka połączyć z masą jajeczno mączną
foremki nasmarowac masłem, ulozyć warstwę tuskawek, zalac masą, wstawic do piekarnika na jakieś 30 min w 180 stopniach. Uwaga rosną
posypać cukrem pudrem
80 g cukru
3 łyzki Cointreau lub innego likieru owocowego
4 jajka
cukier puder
skórka z 1 cytryny
7 łyzke smietany kremówki
120 g mąki
truskawki umyć, obrac, pokroić (na pół wystarczy)
likier wymieszać z 20 g cukru, polac truskawki i odstawić
zóltka utrzeć z resztą cukru
dodac skórkę cytrynową, śmietanę i mąkę
Białka ubić ze szczyptą soli .
Białka połączyć z masą jajeczno mączną
foremki nasmarowac masłem, ulozyć warstwę tuskawek, zalac masą, wstawic do piekarnika na jakieś 30 min w 180 stopniach. Uwaga rosną

posypać cukrem pudrem

