sufleciki truskawkowe

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
pól kilo truskawek
80 g cukru
3 łyzki Cointreau lub innego likieru owocowego
4 jajka
cukier puder
skórka z 1 cytryny
7 łyzke smietany kremówki
120 g mąki

truskawki umyć, obrac, pokroić (na pół wystarczy)
likier wymieszać z 20 g cukru, polac truskawki i odstawić
zóltka utrzeć z resztą cukru
dodac skórkę cytrynową, śmietanę i mąkę

Białka ubić ze szczyptą soli .
Białka połączyć z masą jajeczno mączną

foremki nasmarowac masłem, ulozyć warstwę tuskawek, zalac masą, wstawic do piekarnika na jakieś 30 min w 180 stopniach. Uwaga rosną
icon_smile.gif

posypać cukrem pudrem

25f7d97bba238208e209e77bb07b622c-832122.jpg

64ad522d9d6434a78b7a2519fbec2fe5-832124.jpg
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy