Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Suflet z kozim serem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="yrsa" data-source="post: 1091892" data-attributes="member: 13254"><p>Przepis podała Agnieszka Kręglicka w &quot;Wysokich Obcasach&quot; </p><p></p><p>Składniki:</p><p></p><p>25 g masła</p><p>25 g mąki</p><p>szklanka mleka</p><p>150 g spójnego koziego twarożku</p><p>utarty ząbek czosnku</p><p>łyżeczka tymianku</p><p>4 jajka</p><p>masło i parmezan do wysypania foremek (ja wysypuję mąką)</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p></p><p>Z mąki, masła i mleka zrobić beszamel (rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, smażymy mieszając przez 2-3 minuty, dodajemy mleko, gotujemy na malutkim gazie aż zgęstnieje mieszając trzepaczką). Zdjąć z ognia, dodać kozi ser, czosnek, tymianek, ewentualnie odrobinę soli, dobrze wymieszać. Dodać żółtka i ponownie wymieszać.</p><p>Nagrzać piekarnik do 190 st. C, przygotować foremki (4-5 małych sufletówek). Ubić na sztywno pianę z białek. Delikatnie wymieszać z masą serowo-beszamelową. Piec około 20 minut, aż pięknie wyrosną i się zarumienią. Po wyjęciu z pieca natychmiast podawać (szybko opadają, taki los).</p><p></p><p>[ATTACH=full]61193[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]61194[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yrsa, post: 1091892, member: 13254"] Przepis podała Agnieszka Kręglicka w "Wysokich Obcasach" Składniki: 25 g masła 25 g mąki szklanka mleka 150 g spójnego koziego twarożku utarty ząbek czosnku łyżeczka tymianku 4 jajka masło i parmezan do wysypania foremek (ja wysypuję mąką) Wykonanie: Z mąki, masła i mleka zrobić beszamel (rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, smażymy mieszając przez 2-3 minuty, dodajemy mleko, gotujemy na malutkim gazie aż zgęstnieje mieszając trzepaczką). Zdjąć z ognia, dodać kozi ser, czosnek, tymianek, ewentualnie odrobinę soli, dobrze wymieszać. Dodać żółtka i ponownie wymieszać. Nagrzać piekarnik do 190 st. C, przygotować foremki (4-5 małych sufletówek). Ubić na sztywno pianę z białek. Delikatnie wymieszać z masą serowo-beszamelową. Piec około 20 minut, aż pięknie wyrosną i się zarumienią. Po wyjęciu z pieca natychmiast podawać (szybko opadają, taki los). [ATTACH=full]61193[/ATTACH] [ATTACH=full]61194[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Suflet z kozim serem
Top
Bottom