Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Suflet z łososia
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hichotka" data-source="post: 80048" data-attributes="member: 298"><p><strong>Suflet z łososia</strong></p><p></p><p>Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 55 min.</p><p></p><p>40 dkg mięsa świeżego łososia (lub pstraga),</p><p>250 ml śmietanki,</p><p>4 jaja,</p><p>białko z 4 jaj,</p><p>2 łyżki drobno posiekanej mieszaniny świeżej : zielonej pietruszki, szczypiorku,koperku, tymianku i szałwii,</p><p>sól, pieprz,</p><p>masło do smarowania formy.</p><p></p><p>Łososia należy obrać ze skóry - usunąć ości szczypcami.</p><p>Zmiksować mięso ryby. </p><p>Dodać jaja i śmietanę, po czym ucierać ok. 15 min, aż do uzyskania jednolitej masy. </p><p>Ponownie zmiksować blenderem - doprawić solą, pieprzem i ziołami, wymieszać.</p><p>Białka, z dodatkiem odrobiny soli, ubić na sztywną pianę. </p><p>Stopniowo, dodajac łyżka po łyżce, połączyć ją z masa z łososia i dokładnie wymieszać.</p><p>Przełożyć do nasmarowanej masłem formy sufletowej i piec ok. 25 min w nagrzanym do temp. 200*C piekarniku.</p><p></p><p>Zamiast łososia użyć można pstrąga łososiowego lub rzecznego.</p><p></p><p>POLECAM JEST WYŚMIENITY!!!</p><p></p><p><strong>Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 4 &quot;Kuchnia francuska&quot;</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hichotka, post: 80048, member: 298"] [B]Suflet z łososia[/B] Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 55 min. 40 dkg mięsa świeżego łososia (lub pstraga), 250 ml śmietanki, 4 jaja, białko z 4 jaj, 2 łyżki drobno posiekanej mieszaniny świeżej : zielonej pietruszki, szczypiorku,koperku, tymianku i szałwii, sól, pieprz, masło do smarowania formy. Łososia należy obrać ze skóry - usunąć ości szczypcami. Zmiksować mięso ryby. Dodać jaja i śmietanę, po czym ucierać ok. 15 min, aż do uzyskania jednolitej masy. Ponownie zmiksować blenderem - doprawić solą, pieprzem i ziołami, wymieszać. Białka, z dodatkiem odrobiny soli, ubić na sztywną pianę. Stopniowo, dodajac łyżka po łyżce, połączyć ją z masa z łososia i dokładnie wymieszać. Przełożyć do nasmarowanej masłem formy sufletowej i piec ok. 25 min w nagrzanym do temp. 200*C piekarniku. Zamiast łososia użyć można pstrąga łososiowego lub rzecznego. POLECAM JEST WYŚMIENITY!!! [B]Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 4 "Kuchnia francuska"[/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Suflet z łososia
Top
Bottom