masło - 250 g,
żółtka - 5 szt,
cukier puder - 1/2 szkl,
niezbyt soczyste jabłka - 1 kg,
cukier waniliowy - 1 opak,
galaretka cytrynowa - 1 opak.
oraz:
galaretka pomarańczowa 1 opak,
herbatniki 2 paczki .
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Masło, żółtka i cukry utrzeć na jednolitą masę, połączyć z utartymi jabłkami i wymieszać.
Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody i po ostudzeniu dodać do masy maślano - jabłkowej, wymieszać.
Dno formy wyłożyć herbatnikami ( ja użyłam tym razem biszkoptów), na herbatniki wyłożyć masę jabłeczną, wstawić do lodówki na 5 godzin.
Schłodzony polać tężejącą galaretką pomarańczowa, przygotowaną wg przepisu producenta.

żółtka - 5 szt,
cukier puder - 1/2 szkl,
niezbyt soczyste jabłka - 1 kg,
cukier waniliowy - 1 opak,
galaretka cytrynowa - 1 opak.
oraz:
galaretka pomarańczowa 1 opak,
herbatniki 2 paczki .
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Masło, żółtka i cukry utrzeć na jednolitą masę, połączyć z utartymi jabłkami i wymieszać.
Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody i po ostudzeniu dodać do masy maślano - jabłkowej, wymieszać.
Dno formy wyłożyć herbatnikami ( ja użyłam tym razem biszkoptów), na herbatniki wyłożyć masę jabłeczną, wstawić do lodówki na 5 godzin.
Schłodzony polać tężejącą galaretką pomarańczowa, przygotowaną wg przepisu producenta.



