Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Super szybki tort
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Aseret" data-source="post: 851591" data-attributes="member: 15338"><p>masło - 250 g,</p><p> żółtka - 5 szt,</p><p> cukier puder - 1/2 szkl,</p><p> niezbyt soczyste jabłka - 1 kg,</p><p> cukier waniliowy - 1 opak,</p><p> galaretka cytrynowa - 1 opak.</p><p> </p><p> oraz:</p><p> galaretka pomarańczowa 1 opak,</p><p> herbatniki 2 paczki .</p><p></p><p> Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.</p><p>Masło, żółtka i cukry utrzeć na jednolitą masę, połączyć z utartymi jabłkami i wymieszać.</p><p>Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody i po ostudzeniu dodać do masy maślano - jabłkowej, wymieszać.</p><p>Dno formy wyłożyć herbatnikami ( ja użyłam tym razem biszkoptów), na herbatniki wyłożyć masę jabłeczną, wstawić do lodówki na 5 godzin.</p><p>Schłodzony polać tężejącą galaretką pomarańczowa, przygotowaną wg przepisu producenta.</p><p></p><p><strong><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 26px"> </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 26px">[ATTACH=full]41213[/ATTACH] </span></span></strong></p><p><strong></strong></p><p>[ATTACH=full]41214[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]41215[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]41216[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aseret, post: 851591, member: 15338"] masło - 250 g, żółtka - 5 szt, cukier puder - 1/2 szkl, niezbyt soczyste jabłka - 1 kg, cukier waniliowy - 1 opak, galaretka cytrynowa - 1 opak. oraz: galaretka pomarańczowa 1 opak, herbatniki 2 paczki . Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Masło, żółtka i cukry utrzeć na jednolitą masę, połączyć z utartymi jabłkami i wymieszać. Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody i po ostudzeniu dodać do masy maślano - jabłkowej, wymieszać. Dno formy wyłożyć herbatnikami ( ja użyłam tym razem biszkoptów), na herbatniki wyłożyć masę jabłeczną, wstawić do lodówki na 5 godzin. Schłodzony polać tężejącą galaretką pomarańczowa, przygotowaną wg przepisu producenta. [B][FONT=Times New Roman][SIZE=10] [ATTACH=full]41213[/ATTACH] [/SIZE][/FONT][SIZE=10][/SIZE] [/B] [ATTACH=full]41214[/ATTACH] [ATTACH=full]41215[/ATTACH] [ATTACH=full]41216[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Super szybki tort
Top
Bottom