- Sty 24, 2006
- 1,462
- 0
- 36
spód-ciasto kruche-podpiekamy
na spód wylewamy budyń waniliowy do którego (już zrobionego ale jeszcze nie zdjętego z gazu) dodajemy kopiastą łyżkę masła i mieszamy aż się rozpuści
w budyń wtykamy wiśnie z syropu (odsączone!) (ja na taką przeciętną blaszkę na tarty i jeden budyż daję szklankę wiśni)
pieczemy w 220 stopniach ok 0,5 godziny
polewamy ulubioną polewą czekoladową(ja robię takie zzzygzaki
)
na spód wylewamy budyń waniliowy do którego (już zrobionego ale jeszcze nie zdjętego z gazu) dodajemy kopiastą łyżkę masła i mieszamy aż się rozpuści
w budyń wtykamy wiśnie z syropu (odsączone!) (ja na taką przeciętną blaszkę na tarty i jeden budyż daję szklankę wiśni)
pieczemy w 220 stopniach ok 0,5 godziny
polewamy ulubioną polewą czekoladową(ja robię takie zzzygzaki