Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surówka bez
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1146313" data-attributes="member: 692"><p>Bez soli, bez cukru, bez pieprzu i bez majonezu, śmietany, oliwy czy co tam jeszcze.</p><p>Znalazłam ją w książce Caldicottów &quot;Smaki świata&quot; razem z przepisem na <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=31467&st=0" target="_blank">ful </a>. Była sobie tam od zawsze, ale zauważyłam ją dopiero teraz. </p><p></p><p>Skład najprostszy:</p><p>1 długi ogórek ( albo 2-4 gruntowe)</p><p>4 pomidory duże i soczyste </p><p>świeża mięta,</p><p>1-2 czerwone cebule </p><p>sok z cytryny .</p><p> </p><p>Pomidory i ogórki ( obrane jeśli gruntowe) pokroić w kostkę o boku ca 1,5 cm. Listki świeżej mięty posiekać. Czerwoną cebulę poplasterkować, ale plastry muszą być cieniutkie, niemal przezroczyste.</p><p></p><p></p><p>Całość wymieszać, skropić sokiem z cytryny dość obficie i można jeść.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1146313, member: 692"] Bez soli, bez cukru, bez pieprzu i bez majonezu, śmietany, oliwy czy co tam jeszcze. Znalazłam ją w książce Caldicottów "Smaki świata" razem z przepisem na [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=31467&st=0"]ful [/URL]. Była sobie tam od zawsze, ale zauważyłam ją dopiero teraz. Skład najprostszy: 1 długi ogórek ( albo 2-4 gruntowe) 4 pomidory duże i soczyste świeża mięta, 1-2 czerwone cebule sok z cytryny . Pomidory i ogórki ( obrane jeśli gruntowe) pokroić w kostkę o boku ca 1,5 cm. Listki świeżej mięty posiekać. Czerwoną cebulę poplasterkować, ale plastry muszą być cieniutkie, niemal przezroczyste. Całość wymieszać, skropić sokiem z cytryny dość obficie i można jeść. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surówka bez
Top
Bottom