Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surówka dwudniowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="acia1065" data-source="post: 1560760" data-attributes="member: 13870"><p>Ja robię podobnie:</p><p><strong> Sałatka z białej kapusty Bogusi</strong></p><p>1 średnia główka białej kapusty</p><p>2 duże marchewki</p><p>1 duża biała cebula</p><p>3 papryki (czerwona, zielona, żółta)</p><p>2 łyżki startego selera</p><p>Zalewa:</p><p>2 łyżki soli</p><p>3/4 szklanki cukru</p><p>2 duże łyżki musztardy chrzanowej lub sarepskiej</p><p>1/2 szklanki oleju</p><p>1/2 szklanki wody</p><p>1/2 szklanki octu 10%</p><p>Składniki zalewy zagotować.</p><p>Kapustę poszatkować, paprykę zetrzeć na grubych oczkach + seler + marchewka. Cebulę b. drobno posiekać. Wymieszać, zalać ciepłą zalewą, odstawić na 12 godzin. Przełożyć do słoików, zakręcić.Nie pasteryzować.</p><p>Trzymać w chłodzie. Można przechowywać do około 2 miesięcy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="acia1065, post: 1560760, member: 13870"] Ja robię podobnie: [B] Sałatka z białej kapusty Bogusi[/B] 1 średnia główka białej kapusty 2 duże marchewki 1 duża biała cebula 3 papryki (czerwona, zielona, żółta) 2 łyżki startego selera Zalewa: 2 łyżki soli 3/4 szklanki cukru 2 duże łyżki musztardy chrzanowej lub sarepskiej 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki octu 10% Składniki zalewy zagotować. Kapustę poszatkować, paprykę zetrzeć na grubych oczkach + seler + marchewka. Cebulę b. drobno posiekać. Wymieszać, zalać ciepłą zalewą, odstawić na 12 godzin. Przełożyć do słoików, zakręcić.Nie pasteryzować. Trzymać w chłodzie. Można przechowywać do około 2 miesięcy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surówka dwudniowa
Top
Bottom