Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surówka koperkowa z młodej kapusty
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="AnkaP" data-source="post: 1519471" data-attributes="member: 6990"><p>Przepis znalazłam <a href="http://margarytka.blogspot.com/2011/06/surowki-z-modej-kapusty.html" target="_blank">tutaj</a></p><p></p><p>Od jakiegoś czasu jest to moja ulubiona surówka z takiej bardzo młodej kapusty, może dlatego, że poza kapustą mało w niej innych składników, dzięki czemu dodatki nie przytłaczają jej smaku. </p><p></p><p>Podaję za autorką:</p><p></p><p>&#189; niedużej główki młodej kapusty</p><p>&#189; pęczka koperku (albo cały jeśli jest mały)</p><p>1 mała cebulka albo szczypiorek (osobiście wolę młodą cebulkę)</p><p>sól, pieprz</p><p>kilka kropli soku z cytryny</p><p>1 łyżeczka cukru</p><p>1 łyżka oleju z pestek winogron *</p><p> </p><p>Kapustę oczyścić i poszatkować. Posolić, przykryć talerzem i odstawić na 10 minut. W tym czasie pokroić cebulkę w drobną kostkę i posiekać koperek (koniecznie opłukany wcześniej, żeby nie był zbyt mokry)</p><p>Do kapusty dodać cebulkę, koperek, pieprz, sok z cytryny i cukier. Wszystko wymieszać, a jeszcze lepiej dobrze wygnieść dłonią (czystą!!!).</p><p>Na końcu dodać olej i ponownie wymieszać.</p><p></p><p>* daję rzepakowy, bo ten najczęściej mam w domu</p><p></p><p>[ATTACH=full]88657[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="AnkaP, post: 1519471, member: 6990"] Przepis znalazłam [URL="http://margarytka.blogspot.com/2011/06/surowki-z-modej-kapusty.html"]tutaj[/URL] Od jakiegoś czasu jest to moja ulubiona surówka z takiej bardzo młodej kapusty, może dlatego, że poza kapustą mało w niej innych składników, dzięki czemu dodatki nie przytłaczają jej smaku. Podaję za autorką: ½ niedużej główki młodej kapusty ½ pęczka koperku (albo cały jeśli jest mały) 1 mała cebulka albo szczypiorek (osobiście wolę młodą cebulkę) sól, pieprz kilka kropli soku z cytryny 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oleju z pestek winogron * Kapustę oczyścić i poszatkować. Posolić, przykryć talerzem i odstawić na 10 minut. W tym czasie pokroić cebulkę w drobną kostkę i posiekać koperek (koniecznie opłukany wcześniej, żeby nie był zbyt mokry) Do kapusty dodać cebulkę, koperek, pieprz, sok z cytryny i cukier. Wszystko wymieszać, a jeszcze lepiej dobrze wygnieść dłonią (czystą!!!). Na końcu dodać olej i ponownie wymieszać. * daję rzepakowy, bo ten najczęściej mam w domu [ATTACH=full]88657[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surówka koperkowa z młodej kapusty
Top
Bottom