Banalnie prosta, swietna do grilla lub innego miesiwa
2 ogorki zielone ( takie dlugie wezowe najlepsze) pokrojone na grubsze plasterki
1/3 szklanki octu z czerwonego wina
1 lyzka cukru
1 lyzeczka soli
3 duze pomidory ( pokorjone na grube pol plasterki)
2/3 szklanki posiekanej czerwonej cebuli
1/2 szklanki posiekanej miety
3 lyzki oliwy z oliwek
Ogorki, ocet , cukier i sol przelozyc do miseczki. Odstawic na bok na okolo godziny tylko tak zby od czasu do czasu przemeiszac calosc. Przed podaniem dodajemy pomidorki, cebule, miete i oliwe- wszystkie mieszamy; dodajemy pieprzu do smaku i gotowe !!!
Uwaga: Ja proponuje samemu dobrac sobie proporcje octu i oliwy jak komu smakuje ( tak samo z cukrem))
Zrodlo:epicurious
2 ogorki zielone ( takie dlugie wezowe najlepsze) pokrojone na grubsze plasterki
1/3 szklanki octu z czerwonego wina
1 lyzka cukru
1 lyzeczka soli
3 duze pomidory ( pokorjone na grube pol plasterki)
2/3 szklanki posiekanej czerwonej cebuli
1/2 szklanki posiekanej miety
3 lyzki oliwy z oliwek
Ogorki, ocet , cukier i sol przelozyc do miseczki. Odstawic na bok na okolo godziny tylko tak zby od czasu do czasu przemeiszac calosc. Przed podaniem dodajemy pomidorki, cebule, miete i oliwe- wszystkie mieszamy; dodajemy pieprzu do smaku i gotowe !!!
Uwaga: Ja proponuje samemu dobrac sobie proporcje octu i oliwy jak komu smakuje ( tak samo z cukrem))
Zrodlo:epicurious