Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surowka mietowa z pomidorem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 699095" data-attributes="member: 28"><p>Banalnie prosta, swietna do grilla lub innego miesiwa </p><p></p><p>2 ogorki zielone ( takie dlugie wezowe najlepsze) pokrojone na grubsze plasterki</p><p>1/3 szklanki octu z czerwonego wina</p><p>1 lyzka cukru</p><p>1 lyzeczka soli</p><p></p><p>3 duze pomidory ( pokorjone na grube pol plasterki)</p><p>2/3 szklanki posiekanej czerwonej cebuli</p><p>1/2 szklanki posiekanej miety</p><p>3 lyzki oliwy z oliwek</p><p></p><p>Ogorki, ocet , cukier i sol przelozyc do miseczki. Odstawic na bok na okolo godziny tylko tak zby od czasu do czasu przemeiszac calosc. Przed podaniem dodajemy pomidorki, cebule, miete i oliwe- wszystkie mieszamy; dodajemy pieprzu do smaku i gotowe !!! </p><p></p><p>Uwaga: Ja proponuje samemu dobrac sobie proporcje octu i oliwy jak komu smakuje ( tak samo z cukrem))</p><p></p><p></p><p>Zrodlo:epicurious</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 699095, member: 28"] Banalnie prosta, swietna do grilla lub innego miesiwa 2 ogorki zielone ( takie dlugie wezowe najlepsze) pokrojone na grubsze plasterki 1/3 szklanki octu z czerwonego wina 1 lyzka cukru 1 lyzeczka soli 3 duze pomidory ( pokorjone na grube pol plasterki) 2/3 szklanki posiekanej czerwonej cebuli 1/2 szklanki posiekanej miety 3 lyzki oliwy z oliwek Ogorki, ocet , cukier i sol przelozyc do miseczki. Odstawic na bok na okolo godziny tylko tak zby od czasu do czasu przemeiszac calosc. Przed podaniem dodajemy pomidorki, cebule, miete i oliwe- wszystkie mieszamy; dodajemy pieprzu do smaku i gotowe !!! Uwaga: Ja proponuje samemu dobrac sobie proporcje octu i oliwy jak komu smakuje ( tak samo z cukrem)) Zrodlo:epicurious [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Surowka mietowa z pomidorem
Top
Bottom